"Çay üreticisi perişan"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ''Çay üreticisinin yanında hiç kimse yer almıyor'' dedi.

Yayınlanma: 31.05.2012 - 20:28
Abone Ol google-news

CHP'li Günaydın, beraberinde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile partisinin Trabzon İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Çayda yaşanan sorunlara dikkat çekmek için Trabzon'a geldiklerini ifade eden Günaydın, ''Karadeniz'in en temel unsurlarından biri olan çayda çok ciddi bir alt üst oluş yaşanıyor. ÇAYKUR fiyatlarının neredeyse yarısına özel sektörün çay kapatma meselesi söz konusu. İktidar partisinin milletvekillerinin çoğunun Karadenizli olmasına rağmen ÇAYKUR, piyasayı regüle etme konusunda anlamlı adımlar atmıyor'' diye konuştu.

Çay üreticisinin perişan durumda olduğunu ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:
''Sadece düşük fiyattan dolayı değil, ürününün değerini kendisine 1 yıl sonra vermeyi taahhüt eden özel sektörün tutumundan da şikayetçi. Çay üreticisinin yanında hiç kimse yer almıyor. Samimiyetle söylüyorum ki bu bir skandaldır. Çünkü bütün bu sürecin topluma maliyeti 2 milyar liradır. Yaş çay yaprağına ödeyeceğiniz bu para zaten kuru çay yaprağından size geri dönecek bedeldir. Ancak 1 milyon yurttaşın hakkını ve alın terini alamadığı bu sürece iktidarın sessiz kalması kabul edilemez. Eğer ÇAYKUR piyasayı regüle etme gücüne sahip olsaydı, açıkladığı fiyatla piyasa fiyatı oluşurdu ve kimse bundan zarar görmezdi.''

Günaydın'ın açıklamasının ardından partililerin de katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler