Çelik: Gül aday olmaz

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına yeniden aday olmasının engellenmesine üzüldüğünü söyleyen Çankaya'nın başdanışmanı Ahmet Sever'e yanıt AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi.

Yayınlanma: 30.07.2012 - 12:34
Abone Ol google-news

Vatan gazetesinden Ruşen Çakır'ın Cumhurbaşkanı Basın Danışmanı Ahmet Sever ile yaptığı röportaj, Ankara'nın sıcak olan gündemini daha da ısıttı. Röportaja ilk tepki veren üst düzey partililerden biri AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik oldu. Çelik röportaja ilişkin düşüncelerini şu sözlerle yansıttı:

"İmkan dâhilinde olması ile vuku bulması farklı şeylerdir"

"Bugün Ruşen Çakır'ın Ahmet Sever'le yaptığı röportaj gazeteci arkadaşları heyecanlandırmışa benziyor. Aslında yeni bir şey yok. Birazdan... Sayın Cumhurbaşkanımızın bir daha aday olamayacağına dair kanuna bir hüküm konmuş olmasına üzüldüğünü tahmin etmek zor değil. AYM'nin kararıyla Sayın Gül, tabii ki yeniden aday olabilir. Ancak bir şeyin imkan dâhilinde olması ile vuku bulması farklı şeylerdir. Sayın Gül ile Sayın Erdoğan arasında hiç bir mevki ve makam için feda edilemeyecek derin bir dostluk ve kardeşlik hukuku vardır. Bu iki değerli şahsiyet arasındaki tam güven duygusu, geçmişteki birçok uygulama ile de test edilmiştir. Bu yol ve dava arkadaşlığına bazıları akıl erdiremeyebilir. Bunu da yadırgamıyoruz. Çünkü siyasi geçmişimizde pek örneği yok. 2002'de 58. hükümeti kurma görevinin Sayın Gül'e verilmesini Sayın Başbakan istedi. Ancak Başbakan'ın milletvekili seçildiği gün, Sayın Gül istifa etti. 2007'de Sayın Başbakan kendisi aday olabilecekten 'Bizim adayımız Abdullah Gül kardeşimdir' dedi. Bu gün de o feragat duygusu aynen yaşıyor. Ben Sayın Başbakan'in aday olması halinde Sayın Gül'ün aday olmayacağına inanıyorum. Bu konuda çatışma bekleyenlere söylüyorum: Bu işten size ekmek çıkmaz."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Twitter üzerinden açıklamasını şöyle tamamladı:

"Sayın Gül, çok başarılı, etkin ve aktif bir Cumhurbaşkanlığı yapmaktadır. Eminim ki o, daha uzun yıllar şu veya bu konumda hizmete devam edecektir"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler