Cemaat öğrenci avında

CHP Amasya İl Başkanı Melik Derindere, "Her ile üniversite açan ve bununla da övünen iktidar bu illere bir tane bile yurt yapmamıştır. Bu da göstermektedir ki öğrenciler bile bile cemaat yurtlarının kucağına atılmaktadır" diye konuştu.

Yayınlanma: 02.09.2010 - 06:46
Abone Ol google-news

Üniversite kayıtlarının başlamasıyla cemaatler öğrenci avına çıktı. Öğrencileri otobüs terminalinde karşılayan cemaat üyeleri, devlet yurtlarını kötüleyip internet, 24 saat sıcak su, üç öğün yemek, güvenlik, okula servis gibi olanaklarla öğrenci çekmeye çalışıyor.

Yeni kayıt yaptırmak için değişik kentlerden gelen öğrencileri terminalde karşılayan cemaat üyeleri, hangi kentten kimin geleceğini bildikleri için gelen otobüslerde isim isim öğrenci arıyor. Gelen öğrenciler terminalde toplanıp, önce üniversite kayıt merkezine daha sonra da kayıt için cemaat yurtlarına götürülüyor. Dışarıdan gelen öğrencilere cazip olanaklar sunan cemaat yurtlarının temsilcileri, devlet yurtlarını “güvenliği olmadığı” ve “her türlü ahlaksızlığın yaşandığı” idialarıyla kötülüyor. Birçok cemaat dershanesi, öğrencileri devlet yurduna kayıt yaptırmamalarını isteyerek bağlı oldukları cemaatlerin yurtlarına yönlendiriyor. Her cemaat yurdu da o ile hangi öğrencilerin geleceğini önceden tespit ettiği için öğrencilere telefon ile ulaşıp, kayıt yaptırmaları konusunda telkinde bulunuyor.

‘Gençlere sahip çıkın’


Çocukları üniversiteyi kazanan aileler ise devlet yurtlarında yer bulamaları nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Öğrenci velilerinden Adem Eryurt “Ankara’dan Amasya’ya kayıt için geldim. Devlet yurdu çıkmadı. Zorunlu olarak özel yurtlara bakıp birine karar vereceğiz. Yurttaki temizlik, güvenlik kadar ideolojik bir yapısının olmaması da gerekir. Devlet gençlerine sahip çıkmalı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler