Cemevler için bir karar daha

İzmir İl Genel Meclisi'nde cemevlerinin ibadethane sayılması ve giderlerinin İl Özel İdaresi tarafından ödenmesi için TBMM'de yasal düzenlemenin yapılması temennisine ilişkin komisyon ortak raporu oy birliği ile kabul edildi.

Yayınlanma: 05.10.2011 - 16:17
Abone Ol google-news

İzmir İl Genel Meclisi'nin ağustos ayında aldığı ve İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın yeniden görüşülmesi için gönderdiği, cemevlerinin elektrik, su ve bakım giderlerinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması kararı bugünkü meclis toplantısında yeniden ele alındı.

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ''Vali, il özel idareleri bütçesinden dernek ve vakıflara yardım yapabilir. Valimiz çeşitli dönemlerde Samed Dede Vakfı'na 150 bin lira yardım yapmıştır. Bu yardımın miktarı ve verip vermeme yetkisi Vali'dedir. Bütçemize bu yardımlar için 500 bin lira konulmuştur. Cemevlerinin yasal ibadethane sayılması veya çeşitli giderlerinin devlet veya İl Özel İdare tarafından karşılanması için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç vardır. TBMM'de yeni yasal düzenleme yapılması gerekmektedir'' dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, komisyonların ortak kararının parti görüşlerine uygun olduğunu, bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, toplumun en önemli ihtiyaçlarından birini gündeme getiren bir madde üzerinde görüşmeler yapıldığını, alınan kararın örnek bir karar olacağını kaydetti.

Toplantıda cemevlerinin ibadethane sayılması ve giderlerinin İl Özel İdaresi tarafından ödenmesi için TBMM'de yasal düzenlemenin yapılması temennisine ilişkin il genel meclisi komisyonların hazırladığı ortak rapor oy birliği ile kabul edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler