Cenazeler karıştı!

Aynı gün hastane morguna kaldırılan iki kişinin cenazeleri ailelerine teslim edilirken karıştırıldı. Cenazeler karışıklığın düzeltilmesinin ardından sahiplerine teslim edildi.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 15:38
Abone Ol google-news

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, aynı gün devlet hastanesi morguna kaldırılan iki cenazenin, yanlışlıkla farklı ailelere teslim edildiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, dün akşam evlerinde vefat eden Ayşe Can (96) ile Cemile Sönmez'in cenazeleri Ayvalık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Cenaze işlemleri tamamladıktan sonra morga gelen Cemile Sönmez'in çocukları, annelerinin cenazesinin bulunduğunu sandıkları tabutu alarak, Aydın'ın Kuşadası ilçesine doğru yola çıktı.

Daha sonra morga gelen Ayşe Can'ın yakınları ise cenazeyi teslim almadan önce tabuta baktıklarında, yabancı birinin cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede, Cemile Sönmez ile Ayşe Can'ın cenazelerinin bulunduğu tabutların karıştırıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine başvurulan Ayvalık Belediyesi yetkilileri, durumun düzeltilmesi için Kuşadası Belediyesi ile temasa geçti. Kuşadası'na doğru yola çıkan cenaze aracı İzmir'de durdurularak, cenazelerin gerçek sahiplerine teslimi sağlandı.

Ayşe Can'ın oğlu İsmail Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah yanlış cenazeyi karşılarında gördüklerinde çok şaşırdıklarını ifade ederek ''Sabah cenazemizi teslim almaya geldik. Ancak cenazemiz, yanlışlıkla Kuşadası'na gönderilmiş. Bunun üzerine Ayvalık Belediyesi'ne başvurduk. Sağ olsunlar, çok büyük bir çalışmayla aynı gün bize cenazemizi teslim ettiler'' dedi.

Ayşe Can'ın cenazesi, Balıkesir'in Gömeç ilçesine bağlı Hacıhüseyinler köyünde toprağa verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler