Cenova sele teslim

İtalya'nın kuzeybatısını son 10 gündür aralıklarla etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağış bu kez de Cenova kentinde sele ve can kayıplarına neden olurken, kentte halen alarm seviyesi en üst düzeyde tutuluyor.

Yayınlanma: 05.11.2011 - 14:26
Abone Ol google-news

İtalyan yarımadasının kuzeybatı sahillerinde, yaklaşık 10 gündür aralıklarla etkisini gösteren kötü hava koşulları, bu sefer Liguria bölgesinin baş şehri olan Cenova'yı vurdu. Dün gece başlayan yağışın ardından Cenova kent merkezindeki sokakların büyük kısmının sel sularıyla dolup taştığı görüntülere yansıdı. Kentte ilk belirlemelere göre 2'si çocuk, 6 kişi sel felaketinde yaşamını yitirirken, 300 milyon avroluk hasarın oluştuğu bildiriliyor.

Uzmanlar, yağışların pazar öğleden sonraya kadar aralıklarla devam edeceği uyarısında bulunurken, şehre bir senede yağan yağışın 3'te 1'inin son 12 saatte düştüğünü belirtiyor. Kentte halen alarm seviyesi en üst düzeyde tutulurken polislerin, vatandaşları yüksek yerlere çıkması konusunda uyardıkları ifade ediliyor. Cenova Belediyesi kentte bugün araba kullanılmasını yasakladı.

İtalya'da cumartesi günü de yarım gün açık olan okullar, Cenova'da sel felaketi yüzünden tatil edildi ancak halk, yağışın cuma günü başlayacağı bilindiği halde, okulların cuma gününden tatil edilmemesine isyan etti. Halkın tepkisini çeken olayın ise okula iki çocuğunu almayan giden bir Arnavut annenin, çocuklarıyla birlikte sel sularında hayatlarını kaybetmesi olduğu dile getiriliyor.

Hava koşullarının düzelmediği Cenova'da bugün kurmaylarıyla sokaklarda incelemelerde bulunan Cenova Belediye Başkanı Marta Vicenzi, halkın "Utanın, utanın" ve "İstifa, istifa" tepkisiyle karşılaştı.

Başbakan Silvio Berlusconi, felaketle ilgili yayımladığı notta, "Çaresiz bir şekilde Cenova'daki dramı izlemek korkunç" ifadelerini kullanırken, böyle zamanlarda kelimelerin kifayetsiz kaldığını, bir daha bu tür felaketler yaşamamak adına neler yapılacağına bakılacağını kaydetti. Berlusconi, inşaat yapılmaması gereken yerlerde inşaat yapıldığına da dikkati çekti.

Olayla ilgili Papa 16. Benediktus'un da Cenova Başpiskopos'u Kardinal Angelo Bagnasco ile bir telefon görüşmesi yaparak olaydan etkilenen kurbanlara yakınlık gösterilmesini ve onlar için dua edilmesini istediği bildirildi.

Sel felaketi dolayısıyla hafta sonu oynanması gereken, Serie A'nın 11. hafta maçlarından Genoa-FC Inter karşılaşması da 14 Aralık 2011 tarihine ertelendi.

Kuvvetli yağış, geçen hafta da Toscana bölgesiyle Liguria bölgesinin sınırındaki turistik sahil kasabalarından olan ve ''Cinqueterra'' olarak anılan Monterosso ile Vernazza'da milyonlarca avroluk hasara yol açmış, felakette 10 kişi hayatını kaybetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler