Çerkezköy'de operasyon

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, suç örgütüne yönelik düzenlenen ve ''Gün Işığı'' adı verilen operasyonda, aralarında başgardiyan, polis, nüfus müdürü ve adliye çalışanının da bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 23'ü tutuklanırken, 15 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 11.04.2011 - 10:05
Abone Ol google-news

Çerkezköy ile çevre ilçe ve beldelerde ''tehdit, yaralama, kamu kurum ve kuruluşlarını kurşunlama, ihaleye fesat karıştırma, çek senet tahsilatı, uyuşturucu ticareti, şantaj, gasp ve zorla senet imzalatma yoluyla vatandaşların tarla ve evlerine el koyma'' gibi suçları işlediği belirtilen bir suç çetesine yönelik olarak operasyon düzenlendi.

Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyona, 120 polis katıldı.

Sabaha karşı yapılan operasyonda, çetenin lideri olduğu belirtilen Cezayir G, evinde özel harekat polisleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda, Çerkezköy Nüfus Müdürü M. Kemal H, nüfus memuru Korkmaz G, Çerkezköy Cezaevi Başgardiyanı Nuri K, Çerkezköy Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Yakup P. ve Nedim A'nın da aralarında bulunduğu toplam 38 kişi, sabaha karşı 21 eve yapılan eş zamanlı baskınlarda gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgulamalarının ardından adli mercilere sevk edilen 38 kişiden, aralarında Nüfus Müdürü M. Kemal H, nüfus memuru Korkmaz G, Çerkezköy Cezaevi Başgardiyanı Nuri K, Saray Adliyesi zabıt katibi Sabri T'nin de bulunduğu 23 kişi tutuklanarak cezaevine konulurken, 15 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

Çok sayıda çek, senet ve silah ele geçti

Operasyonda yapılan ev baskınlarında çok sayıda zorla imzalatılmış borç senedi, imzaya hazır senetler, esnaftan zorla alınmış çekler, çok sayıda ruhsatsız pompalı tüfek ve tabanca ele geçirildi.

Yakalanan polis memurlarının çeteye bazı konularda bilgi verdiği, nüfus müdürünün çeteye yakın olan isimlerin kimlik bilgilerini yasal olmayan yollarla değiştirdiği, adliye çalışanının da adliyeden bilgi sızdırdığı ileri sürüldü.

Öte yandan, çetenin Çerkezköy Adliyesine 100 metre uzaklıktaki bir çay bahçesinin işletmeciliğini yaptığı da ortaya çıktı. Adliyeye yakın olarak konuşlanan çete elemanlarının, bu sayede yaşanan gelişmeleri daha rahat takip ettiği ve çay bahçesini buluşma yeri olarak kullandığı öğrenildi.

Yetkililer, yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takip sonucunda operasyonun başlatıldığını, yaklaşık 3 aydan beri devam ettiğini ve aranan bazı şahısların yakalanması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler