Chavez'den ABD'ye: Saygısız

ABD Başkanı Barack Obama'nın ocak ayında göreve başlamasıyla ABD-Venezüella ilişkilerinin yumuşayıp yumuşamayacağı tartışılırken, Venezüella lideri Chavez'den bir gelen bir açıklama ilişkileri yine gerebilir. Venezüella lideri Hugo Chavez, ABD'nin Küba'ya yönelik demokratikleşme çağrısını "saygısızlık" olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 17.04.2009 - 07:18
Abone Ol google-news

Venezüella'nın Cumana kentinde bazı Latin Amerikalı yetkililerle görüşen Venezüella lideri Hugo Chavez, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Küba rejiminin demokratikleşmesini istediğini hatırlatarak, "Bu, Küba'ya olduğu kadar Latin Amerika'ya da indirilmiş bir tokat" dedi.

"Clinton, Küba ambargosunun kalkması için demokratikleşmenin, siyasi mahkumların salıverilmesinin şart olduğunu söyledi. Bu sakızı daha ne kadar çiğneyecekler" diye konuşan Chavez, "Bu, saygısızlıktan başka bir şey değil. Biz Latin Amerikalılar, bir şey olmamış gibi davranmaya daha ne kadar devam edeceğiz? Bu şamar aslında hepimize" ifadesini kullandı.

Küba'nın tarihi lideri Fidel Castro da, Amerikan yönetiminden "sadaka vermesini değil, ablukayı kaldırmasını" istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler