Chomsky: Erdoğan dünya için de bir tehdit

Dünyaca ünlü filozof, dilbilimci ve tarihçi Prof. Dr Noam Chomsky, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sadece Türkiye için değil diğer ülkeler için de tehdit haline geldiğini belirtti.

Yayınlanma: 17.03.2016 - 19:06
Abone Ol google-news

Amerika’nın Sesi’nden Can Kamiloğlu’na konuşan konuşan Chomsky, Türkiye’nin 2000’li yılların başında ‘demokratikleşme’ ve ‘insan hakları’ konusunda umut verici adımlar attığını savundu.

Chomsky şöyle devam etti: “Ne yazık ki son birkaç yıldan beri Erdoğan kararlı bir şekilde bu süreci tersine çevirerek, otoriter ve baskıcı bir yönetim tesis etme yönünde çaba göstermekte. Kendisinin en son eylemleri, bu tehlikeli gidişatı daha da ileri taşıyarak Türkiye’nin kendisi ve ötesi için bir tehdit meydana getirmekte.”

Chomsky daha önce de Erdoğan’ı ‘tek kelimeyle katil’ diye nitelemişti.

Erdoğan’ın hedefi olmuştu

Ünlü dilbilimci, güneydoğu illerindeki ‘abluka’nın bir an önce son bulmasını talep eden bin 100’ün üzerindeki akademisyenin “Bu suça ortak olmayacağız” dediği bildiriye imza atmıştı.

Erdoğan ise bu akademisyenleri  ‘aydın müsveddesi’ olarak tanımlarken, Chomsky’ye de, “Gel Türkiye’ye. Öyle kuru kuruya imza vermekle olmaz. Chomsky gelsin, bu 5’inci kol elemanlarıyla değil kendi gözleriyle görsün” diye yanıt vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler