'CHP, 2014'te Ankara'da da bu tokadı atacaktır'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Bir gece yarısı operasyonuyla kimi nereye bağlayacaklarsa bağlasınlar, CHP 2014'te Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Ankara'da da bu tokadı atacaktır ve gereğini yapacaktır'' dedi.

'CHP, 2014'te Ankara'da da bu tokadı atacaktır'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.11.2012 - 14:41

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı'ndaki basın açıklamasında, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı'yla Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki bazı mahallelerinin Çankaya ve Etimesgut ilçelerine bağlanmasını değerlendirdi. Tekin, ''Bir gece yarısı operasyonu ile bir eşkıyalık sistemiyle kentlerin parçalandığını, bölünüp başka yerlere bağlandığı'' dedi.

Referandum döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Referanduma alışın'' dediğini ifade eden Tekin, ''Şimdi ben bu planları yapanlara şu çağrıyı yapmak istiyorum, bana gelişmiş herhangi bir ülkede rey kaygılarıyla kentlerin bütünlüğünün bozulup, ilçelerin, mahallelerin bir birine yapıştırıldığı bir ülke gösterebilirler mi? Dünyada bu kent anlayışını bilimsel olarak bilim insanları yapar'' dedi.

Yapılan değişiklik öncesinde kent planlayıcıları, üniversiteler gibi kurumlardan görüş alınmadığını savunan Tekin, şöyle konuştu: ''Ne yaparlarsa yapsınlar. Bir gece yarısı operasyonu ile kimi nereye bağlayacaklarsa bağlasınlar, CHP 2014'te Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Ankara'da da bu tokadı atacaktır ve gereğini yapacaktır. Bir belediye en önemli yatırımlarını yaptığı bölgeyi bir gece yarısı operasyonu ile kaybediyor. Bunu Almanya'da Merkel yapsa kıyamet kopar. Türkiye'nin 4'te 3'ü fay hatlarında. İktidarın meşgul olması gereken alan bu alan. Ne yazık ki bu alanlarla çok meşgul değil, rey kaygılarıyla, kentleri parçalamakla meşguller. Elbette CHP olarak biz hukuksal, siyasal bütün mücadelemizi vereceğiz. Bu yapılan Ankara halkına, Yenimahalle halkına hakarettir, bu projeye Yenimahalleliler gereken cevabı verecektir.''

Tekin, yasayla diğer ilçelerde de bölünme olup olmayacağının sorulması üzerine ise ''Her şey mümkündür. Önümüzdeki süreçte başka iller ve ilçelerde de olabilir. Hiç önemli değil. Parlamento'da ben bir rant haritası açıklamıştım, o haritaya hiç kimse cevap veremedi. Yetmedi Sayın Başbakan'a mektup olarak gönderdim. Bugün yine çağrı yapıyorum, yüreği yeten biri varsa bu haritaya cevap versin. Bu haritadan kurtulmadığımız sürece Türkiye'de belediyecilik yapmak mümkün değildir. Rant anlayışından vazgeçelim, hizmet anlayışı içerisinde yeni bir belediyecilik yasası yapalım o yasaya varlarsa biz hazırız'' yanıtını verdi.

Cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili Başbakan ile Adalet Bakanı arasında somut bir görüşün ortaya çıkması gerektiğini savunan Gürsel Tekin, bu konuda Başbakanı ile Adalet Bakanı'nın anlaşamadığı bir durumum söz konusu olduğunu iddia etti. Tekin, ''İnsan bedeni üzerine siyaset yapılmaz. Sayın Bakan sizi aşıyorsa, derhal o koltuğu bırakın'' dedi. Başbakan'ın idam cezalarıyla ilgili açıklamalarını hatırlatan bir gazeteciye Tekin, ''Bizim siyasal düşüncemiz, inancımız, Allah'ın yarattığı canı ancak Allah alabilir. O konuda Sayın Başbakan 2002'de söylediklerini herhalde unutmuş'' değerlendirmesinde bulundu.

'Yurttaşlarını soyan bir sultanı ziyaret etmek kabul edilebilir değil'

Yarın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenlerinin yapılacağını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, şunları söyledi: ''Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ilk kez Mustafa Kemal Atatürk'ün anma toplantısında bir başbakan olmayacak. Elbette olmayabilir. Sayın Başbakan rahatsızlanabilir, sağlık sorunu olabilir, ameliyat geçirebilir. Bunları anlamak mümkün ama kendi yurttaşlarını soyan bir sultanı ziyaret etmek kabul edilebilir değildir. Ben Sayın Başbakan'ın bu tavrını bütün yurttaşlarımıza havale ediyorum. Sayın Başbakan gelse de gelmese de yarın milyonlarca vatandaş Anıtkabir'i ziyaret edecektir.''

 

Semt pazarı ziyareti

Konuşmasının ardından Demetevler'deki bir semt pazarını ziyaret eden Tekin, esnafa uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in daha önce pazara gelip araştırma yapıp yapmadığını sordu. Pazar ziyaretindan sonra konuşan Gürsel Tekin, derecelendirme kuruluşu Fitch'in pazara uğramadığını gördüklerini söyledi.

Tekin, ''Ekonominin gelişimi tüm dünyada bu tür kuruluşlara bağlıdır. Bunlardan bir tanesi de yeni notumuzu yükselten Fitch'dir. Aynı kuruluş bir yıl önce notumuzu düşürdüğü zaman Sayın Başbakan, haklı olarak bir tepki gösterdi ama aynı tepkiyi şimdi burada göremedik. İşlerine gelince övünç, işlerine gelmeyince de tepki ile karşılıyorlar'' dedi. Öte yandan Tekin'in parti genel merkezinde Pazaryerleri Esnaf Odası yöneticileriyle yapacağı belirtilen görüşme iptal edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon