CHP: AKP panik içinde

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Yerel seçimlerde ikinci parti olursam, genel başkanlığı bırakırım'' şeklinde basına yansıyan sözlerini, ''endişe ve paniğin ifadesi'' diye nitelendirdi ve ''Doğru olanı, sadece genel başkanlığı değil, siyaseti de bırakmasıdır'' dedi. Okay, hükümetin Alevi açılımını da yeterli bulmadığını belirterek, cemevlerine ibadethane statüsü verilebileceğini söyledi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 14:00
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Yerel seçimlerde ikinci parti olursam, genel başkanlığı bırakırım'' şeklinde basına yansıyan sözlerine karşılık, ''Doğru olanı, sadece genel başkanlığı değil, siyaseti de bırakmasıdır'' dedi.

Okay, Erdoğan'ın, 22 Temmuz seçimleri öncesinde, ''Tek başına iktidara gelemezsem siyaseti bırakırım'' derken, şimdi ''İkinci parti olursam'' dediğini söyledi. Okay, Erdoğan'ın, AKP'nin, ikinci parti olabilirliğini gördüğünü belirterek, ''Bu; açıkça bir endişe, panik, telaşın ifadesidir'' dedi.

Siyasette iddianın, daha üst başarıyla ifade edildiğini kaydeden Okay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Çıtayı düşüreceğinin açıklaması, endişenin paylaşılmasıdır. Nitekim, AKP bir ekonomik kriz sonrası saman alevi gibi yükseldi. Bugün gelinen noktada, AKP'nin, Türkiye'yi yönetim becerisinden yoksun olduğu ortaya çıkmıştır. Çok doğaldır ki bu seçimler, AKP'nin hüsranıyla sonuçlanacaktır.''

 

Cemevleri ibadethane statüsüne kavuşabilir

Okay, Hükümetin, Alevilere yönelik açılımını da değerlendirdi. Bu açılımı önemsediğini ancak yeterli görmediğini kaydeden Okay, ''cemevi cümbüş evi'', ''Alevilik, uç fikir'' diyenlerin, Alevi gerçeğini gördüğünü söyledi.

Cemevlerinin, imar yasasında yapılacak değişiklikle, ibadethane statüsüne kavuşabileceğini dile getiren Okay, Alevilerin, Madımak Oteli'nin müze olmasını istediğini kaydetti. Okay, Alevileri temsil eden bütün sivil örgütlerin muhatap alınarak, bu açılımın güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda, Alevilikle ilgili birimin oluşturulmasının, Aleviliğin sadece kültür olarak algılanmasını doğuracağını ifade eden Okay, Aleviliğin, inanç, kültür, felsefe olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler