CHP, Avukatlık Kanunu'nun 43. maddesinde değişiklik istedi

CHP vekili Sezgin Tanrıkulu 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 43. maddesinde değişiklik yapılması hakkında Meclis'e kanun teklifi verdi.

Yayınlanma: 15.02.2013 - 09:46
Abone Ol google-news

İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu verdiği teklifte "Ülkemizde avukatlık faaliyetlerinin özel bu iş için tasarlanmış iş merkezleri ve ofislerin yok denecek kadar az bulunmasının doğal sonucu olarak, sağlıklı avukatlık faaliyetlerinin yürütülebilmesi için, kat mülkiyetine tabi yapılarda mesken nitelikli bağımsız bölümler, yoğun şekilde avukatlık bürosu olarak kullanılmaktadır.

Bu kullanımın aynı binada bulunan diğer bağımsız bölüm mesken sahiplerini rahatsız eden bir faaliyeti de bulunmamaktadır. İşyeri olarak faaliyet gösteren bu bağımsız bölümlerin diğer işyerlerine benzemeyen avukatlık faaliyetleri ile bir görerek değerlendirilmesi sonucunu doğuran belediye mevzuatı ve kat mülkiyeti uygulaması avukatlık faaliyetleri yönünden engel teşkil edici yorum ve uygulamaları gündeme getirmiş olduğundan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunun 24. maddesinde 13.2.2011 tarih 6111 sayılı kanunun 194. maddesi ile Avukatlık Kanunda avukatlık büroları ve hukuk büroları ile ilgili düzenleme yapılıncaya kadar meskenlerdeki avukatlık ve hukuk bürolarının faaliyetine devam etmesine ilişkin iki yıl süreli geçici bir kanun düzenlemesi yapılarak soruna geçici bir çözüm bulunmuştur.

Geçici çözümün iki yıllık süresi 25.02.2013 tarihinde dolacağından yargıyı ve avukatlık camiasını gereksiz olarak rahatsız edecek olayların yaşanmasına ve fırsatçıların suiniyetli girişimlerine imkan verilmemesi yönünden, soruna kalıcı çözüm yaratmak üzere Avukatlık Kanunun 43. maddesi 1. fıkrasına önerilen metnin eklenmesine yönelik kanun değişikliği yapılması ihtiyacı doğmuştur."
ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler