CHP grubunun gündem önerisi reddedildi

TBMM Genel Kurulu'nda CHP grubunun gündem önerisi reddedildi. Gündem dışı konuşmaların ardından CHP grubu, faili meçhul siyasi cinayetlerin araştırılmasını içeren önergenin bugün görüşülmesini önerdi.

Yayınlanma: 22.06.2010 - 14:25
Abone Ol google-news

Önerge üzerinde konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, konuya ilişkin benzer önergelerin daha önce iktidar partisi grubunun oylarıyla reddedildiğini belirterek, ''Meclis, bunu araştırmayacak da neyi araştıracak?'' diye sordu.

MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, faili meçhul cinayetlerin araştırılmasını istediklerini ancak önergede sadece sol kesimden faili meçhule kurban gitmiş insanlara yer verilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

Eskişehir Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli, faili meçhul cinayetin insanlık suçu olduğunu belirterek, mutlaka araştırılması gerektiğini ifade etti.

AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, faili meçhul cinayetlerin araştırılmasından yana olduklarını, tatilden sonra konuyu gündeme alacaklarını söyledi. Geçmiş hükümetler döneminde de şehitler verildiğini ve ''Apo ile pazarlık yapıldığını'' da belirten Üstün ile MHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Konuşmaların ardından oylanan öneri, reddedildi. Öte yandan, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu'nun TBMM tatildeyken de çalışma talepleri kabul edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler