CHP örgütüne referandum genelgesi
CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP örgütüne halk oylamasına ilişkin parti çalışmalarıyla ilgili bir genelge gönderdi.
CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre CHP Genel Sekreteri Önder Sav CHP il ve ilçe başkanlıklarına, MYK üyeleri başkanlığında oluşturulan çalışma grupları hakkında bir genelge gönderdi.
Genelgede, Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için Genel Sekreterliğe bağlı olarak farklı bir çalışma yürütüleceği ve bu nedenle bu illerde çalışma grupları için görevlendirme yapılmadığı belirtildi.
“Demokrasinin, demokratik, laik Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin Türkiye'nin bütünlüğünün, iç barışının, bölge barışının, geniş halk kesimlerinin insanca yaşayabilmelerinin önünde AKP iktidarı büyük bir engel oluşturmaktadır”denilen genelgede, demokrasiyi kazaya uğratmadan, demokratik yöntemlerle halkla birlikte ülkeyi AKParti iktidarından kurtarmanın, her Cumhuriyet Halk Partilinin ve vatandaşın öncelikli görevi olduğu vurgusu yapıldı.
CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'nda seçilen Parti Meclisi ve onun seçtiği Merkez Yönetim Kurulu çalışmalarının hızlandığı ifade edilen genelgede, şunlar kaydedildi:
“Ülkemiz, cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve partimiz, fevkalade önemli sorunların yaşandığı bir döneme girmiştir. Böyle bir dönemde demokratik, laik Cumhuriyet, Atatürk devrimleri, bölge barışı, Türkiye'nin bütünlüğü ve geniş halk kesimlerinin insanca yaşaması için CHP'nin daha da güçlenmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu gerçek göz önünde tutularak Kurultayımızı izleyen günlerden bu güne kadar Genel Başkanımız yetkili parti organları ve milletvekillerimiz aralıksız çalışmakta, yurdun çeşitli yörelerini dolaşmaktadır.
21 Temmuz 2010 tarihli Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, partimizin etkili, sistemli, sonuç alıcı çalışmaları hızlandırması kararlaştırılmıştır. Bu amaçla 78 ilimizde, 18 Merkez Yönetim Kurulu üyeleri başkanlığında Parti Meclisi üyeleri ve milletvekillerimizden oluşan çalışma gruplarını görevlendirmiştir. Görevlendirme listesi ekte gönderilmektedir. Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için Genel Sekreterliğe bağlı olarak farklı bir çalışma yürütüleceğinden bu illerde çalışma grupları için görevlendirme yapılmamıştır.”
Seçmen -sandık örgütlenemsi
Halk oylaması sürecinde “seçmen ve sandık” örgütlenmesi ve sandık başı görevlilerinin temel mesele olarak ön planda tutulacağına işaret edilen genelgede, Sandık Seçmen Listelerine göre çalışma yapılması ve 2011 milletvekili seçimlerinde de kullanılacak bu listelerin muhafaza edilmesi istendi.
“Bir siyasi partinin ülke genelinde yaygın örgütü olması, başarı için tek başına yeterli neden değildir. Örgütün seçmenle ilişkisinin sürekli, sağlıklı ve verimli olması gerekir” denilen genelgede, şu ifadelere yer verildi:
“Demokrasilerde sonuç, sandıkta belirlenmektedir. Çalışmalar, seçime yakın bir tarihte başlatıldığında yeterli olamamakta sandıktan çıkan sonuç kader olarak kabullenilmektedir. Seçimi ve işlerimizi tesadüflere ve kadere bırakmamalıyız.
CHP'nin Genel Merkezi ve örgütleri, olayların akışına kapılıp seyirci olmamalı, seçmenle ilişkilerini sürekli sıcak tutarak, işleri seçime yakın bir tarihe bırakmadan çalışmalarını hızlandırarak hazırlanmalıdır.
Genel Merkez-il–ilçe–belde–mahalle örgütlenme modeline 'Seçmen ve Sandık Çalışması ve Her Sandıkta Gözlemci Bulundurma' modelini de eklemek kaçınılmazdır. Böylece örgütlerimiz, seçmenle birebir ilişkide olmanın yollarını bulacaktır.”
Görev paylaşımı
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 12 Eylül 2010 tarihinde düzenlenecek halk oylamasında 78 ilde çalışma yapacak MYK, Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekillerini belirledi.
CHP Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre İstanbul, İzmir ve Ankara'da halk oylamasına yönelik çalışmalar Genel Sekreteri Önder Sav sorumluluğunda yürütülecek.
İstanbul, İzmir ve Ankara dışındaki illerden sorumlu olacak MYK üyeleri ise şöyle:
Genel Başkan Yardımcısı Nevin Gaye Erbatur: Çorum, Yozgat, Nevşehir, Trabzon,
Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç: Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis,
Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: Amasya, Tokat, Sivas, Şanlıurfa,
Genel Sayman Faik Öztrak: Ordu, Giresun, Bitlis, Siirt,
Genel Sekreter Yardımcısı Gülsün Bilgehan: Kütahya, Uşak, Denizli, Bilecik, Kahramanmaraş,
Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl: Yalova, Sakarya, Kocaeli, Muş, Bingöl,
Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrezzak Erten: Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Mardin,
Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Günaydın: Antalya, Burdur, Kars, Ardahan, Iğdır,
MYK Üyesi Süheyl Batum: Kayseri, Niğde, Gümüşhane, Bayburt,
MYK Üyesi Mevlüt Coşkuner: Bolu, Düzce, Zonguldak, Erzurum, Erzincan,
MYK Üyesi İzzet Çetin: Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Batman,
MYK Üyesi Turgut Dibek: Çankırı, Kastamonu, Mersin, Adana,
MYK Üyesi Mahmut Duyan: Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Diyarbakır,
MYK Üyesi Hüseyin Karakoç: Konya, Karaman, Artvin, Rize,
MYK Üyesi Ali Koçal: Sinop, Samsun, Tunceli, Elazığ,
MYK Üyesi Şahin Mengü: Bartın, Karabük, Osmaniye, Hatay,
MYK Üyesi Abdullah Özer: Aydın, Manisa, Muğla, Ağrı, Van.
Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Şırnak ve Hakkari illerinden sorumlu olacak MYK üyesi ise 4 Ağustos 2010 Çarşamba günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında belirlenecek.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Colani’nin arabası
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Nevşin Mengü hakkında karar
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?