CHP, Öztürk Yılmaz hakkında kararını verdi

CHP’den ihraç talebiyle disipline sevk edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hakkındaki kararını verdi. CHP Grup İç Yönetmeliği'nin 79. maddesi gereğince Yılmaz'a "Gruptan Kesin Çıkarma" cezası verilmesine, kesin olarak karar verildi.

Yayınlanma: 20.11.2018 - 15:17
Abone Ol google-news
<video:1146465>

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ihraç talebiyle disipline sevk edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hakkındaki kararını verdi. CHP Grup Disiplin Kurulu, Yılmaz'ı ihraç etti. CHP Grup İç Yönetmeliği'nin 79. maddesi gereğince Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'a "Gruptan Kesin Çıkarma" cezası verilmesine, kesin olarak karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Türkçe ezan tartışmasıyla ilgili disipline sevk edilen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, kendisiyle ilgili yapılan disiplin soruşturmasının hukuksuz olduğunu söylerken partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle eleştirmişti.

- Sen istiyorsun ki Öztürk Yılmaz partiden defolup gitsin, çünkü koltuğundan korkuyorsun, rakip olarak görüyorsun.

- 9 seçim kaybetmiş birisi olarak bu yola müracaat etmen yanlıştır. Tarih seni yargılayacak. Bir insan bir Selefi'nin iftirası, propagandasına maruz kaldı, dinini savundu diye ihraç edildiğini yazacak.

Sen istiyorsun ki Öztürk Yılmaz partiden defolup gitsin istiyorsun çünkü sen beni rakip olarak görüyorsun. AKP ile iş tutuyorsun yanlış yoldasın. Partiyi zorlama hala yerel seçimlerde de yanlış yoldasın. Arkamda duramadın trollere teslim ettin. İstiyorsun ki çekip gideyim. Sen yönetemiyorsun ben de bir hazırlık içindeyim biliyorsun. Genel başkanlık olarak bir hazırlığımın olduğunu biliyorsun. Sen beni rakip olarak görüyorsun. Parti içindeki yükselişimden rahatsızsın. Tarih seni yargılayacak. Siz aşağılık bir işe imza attınız. İstifa etmiyorum ne yapıyorsan yap. Sıkıyorsa at beni buradan rezil ol kepaze ol.''

ÖZTÜRK YILMAZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Karar sonrası Yılmaz, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Milletvekilini millet seçer. Parti disiplini diye bir milletvekiline böyle zincir vurulması milletin vicdanını kanatmıştır. Bazıları diyor ki 'AKP yargıya siyasi müdahalede bulunuyor' birileri de disiplin kuruluna talimat veriyor. Disiplin kurulunun aldığı karar bir talimatın icrası yönündedir. Merak etmeyin arkadaşlar bu yargıdan dönecektir. Bu vahim hatalarla siyasi bir süreç başlatılmıştır aleyhime ve inşallah bu yargıdan dönecektir. Hiçbir yere gitmiyoruz bağımsız olarak devam edeceğiz. Herhangi bir siyasi partiye yamanma diye bir derdimiz asla olamaz. Beni partiden bu şekilde ihraç edenleri de millet ihraç edecek. Bunu göreceğiz. İhanet her türlüsünü gördüm. Önemli olan ülke vatan meselesidir. Yaptığım mücadeleden dolayı onurluyum. Mesele doğruyu savunurken eğilmemektir. Hiç kimseye karşı bir gönül kırgınlığım, sitemim yoktur ama Türkiye'de yeni şeyler söylemek lazımdır. Yeni fikirler üretmek lazım.'' 

<haber-yatay:1142813,1142051,1141282,1138408,1136276>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler