CHP, Van'da sürekli milletvekili bulunduracak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Van depremiyle, deprem sonrası ortaya çıkan olumsuzluklar ve yardımlar konusunun değerlendirildiği toplantıda deprem bölgesinde sürekli milletvekili bulundurulması ve depremzedelere yardımın aralıksız sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 15:54
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

4 saat süren toplantının ardından CHP Basın Birimi tarafından yapılan açıklamada, toplantıya ilişkin bilgi verildi. CHP MYK'da öncelikli olarak Van depremiyle, deprem sonrası ortaya çıkan olumsuzluklar ve yardımlar konusunun değerlendirildiği belirtilirken, deprem bölgesinde sürekli milletvekili bulundurulması ve depremzedelere yardımın aralıksız sürdürülmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi. MYK'da, Van depremi nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarına dikkat çekilerek, acıların dindirilmesi, yaraların sarılması için CHP'nin her türlü katkıya devam edeceği vurgulandı.

MYK toplantısında, Van ve Erciş'e giderek deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Kılıçdaroğlu ile Van'a giden MYK üyelerinin gözlemlerinin paylaşıldığı ve kayıpların karşılanması, depremzedelerin insani koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için alınması gereken önlemlerin değerlendirildiği belirtildi. Açıklamada, CHP'li belediyelerin ve CHP örgütlerinin depremin ilk anından bugüne kadar bölgeye yardım için ellerinden gelen her çabayı gösterdiği, CHP Gençlik ve Kadın Kolları'nın da yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için deprem bölgesinde çalıştığı ve bölgeye gönderilen acil kurtarma heyetinin depremzedelere yardıma devam ettiği ifade edildi.

CHP'nin Türkiye genelinde kan bağışı dahil, her tür yardımı en kısa sürede bölgeye ulaştırmak ve sağlıklı dağıtıma yardımcı olmak için "geceli gündüzlü" çalışmaya devam edeceği belirtilirken, Kılıçdaroğlu'nun deprem bölgesindeki milletvekilleriyle sürekli temasta bulunarak, ortaya çıkması muhtemel aksaklıklara anında müdahaleyle görevlendirme yapmasının kararlaştırıldığı kaydedildi. MYK toplantısında deprem gündemine ek olarak bazı örgütsel sorunlarla, dış ve iç gelişmelerin de değerlendirdiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler