CHP'de kadın kollarına katılım

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, referandum sürecinde kadınlara yeterince seslenemediklerini belirterek, ''Biz evlerin içine giremedik. Ama, önümüzdeki seçimlere kadar kadınlara yönelik birçok çalışmamız olacak'' dedi.

Yayınlanma: 21.09.2010 - 13:45
Abone Ol google-news

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda kadın kollarına katılım ile ilgili basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul'da referandumda yüzde 48 oranında ''hayır'' oyu çıkmasını ''başarısızlık'' olarak nitelerken, gelecek seçimler için çalışmaların başlatılacağını bildirdi. Şimşek, Türkiye'deki birçok kadının günlerini evde oturarak geçirdiğini ve ev kadınlarına CHP olarak referandumda yeterince seslenemediklerini ifade etti.

Seçim döneminde kurultaylar yapıp, kadınlara yönelik çalışmalar düzenleyeceklerini belirten Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: ''Ülkemizde birçok kadın evinde oturuyor. Referandumda bizi tercih etmeyen kadınlar ev kadınlarıdır. Referandumda biz evlerin içine giremedik. CHP Kadın Kolları olarak evlerin içine inmeliyiz. Önümüzdeki seçimlere kadar kadınlara yönelik birçok çalışmamız olacaktır. CHP'ye bugün katılım gösteren kadınlarımız Türkiye Değişim Hareketi'nden gelmiştir. Her zamanda söylediğim gibi dünyayı değiştirecek olan kadınlar ve gençlerdir. Biz insanlara siyaset anlatmayıp hayatı anlatacağız.''

Seçim dönemine yönelik ''kılcal damar örgütlenmesi'' sistemiyle Türkiye'nin her yerine ulaşacaklarını söyleyen Şimşek, kadın, çocuk, eğitim, sağlık ve bunun gibi birçok alanda konusunda uzman öğretim görevlileriyle çalışacaklarını kaydetti. Şimşek, daha sonra CHP'ye katılan kadınlara rozet taktı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler