CHP'den Afrika için vekillere çarğı

Meclis'te Afrika'ya yönelik başlatılan kampanya için CHP Grup Başkanlığı tarafından milletvekillerine gönderilen yazıda, gerekli duyarlılığın gösterilmesi ve yapılacak yardım miktarının 500 TL'den az olmamasının uygun görüleceği ifade edildi.

Yayınlanma: 12.08.2011 - 08:41
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanlığı tarafından gönderilen ve "Sayın üye" başlıklı yazıda, Afrika'da yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık, açlık ve susuzluk nedeni ile başta Somali olmak üzere tüm bölge halkının büyük bir insanlık dramı ile karşı karşıya olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
"Böylesine büyük bir felaketle ülkelerin kendi imkanlarıyla baş etmeleri mümkün değildir. Bu ülkelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü yardımın yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Bu konuda başlatılan kampanyayla ilgili TBMM Başkanlığı'nın, Grubumuza yazdığı yazı ekte bilgilerinize sunulmuş olup, milletvekillerimizin gerekli duyarlılığı göstermelerini ve gereğini rica ederiz."

Milletvekillerine gönderilen yazının üstüne iliştirilen ayrı bir notta ise, "Yapılacak yardım miktarının 500 TL'den az olmamasının uygun olacağı düşünülmektedir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon