CHP'den Köşk teklifi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde Başbakanlık görevinin sona ermesi için kanun teklifi verdi.

Yayınlanma: 30.04.2014 - 13:28
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde Başbakanlık görevinin sona ermesi için kanun teklifi verdi.

Oran, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu’nun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklife göre; Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Bakanlar Kurulu üyeleri ile Başbakan’ın aday listesinin kesinleştiği tarih itibariyle görevi sona erecek.

Teklifin gerekçesinde, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu’nda Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Bakanlar Kurulu üyeleri ile Başbakan’ın durumunun ne olacağının belirsiz bırakıldığı belirtilerek şöyle denildi:

“Böylelikle idarenin başında bulunan bu makamlarda görev almış şahıslar ile diğer kamu görevlileri arasında bir ayrım yaratılarak eşitsizlik meydana getirilmiştir. İlgili teklif ile adil rekabet koşullarının sağlanması ve demokratik toplumun temel ilkelerine uygun bir şekilde, Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterilen Başbakan ve Bakanlar Kurulu Üyelerinin de diğer adaylarla eşit koşullarda yarışmasının önünün açılabilmesi amacıyla bu görevlerinden ayrılmış sayılmaları amaçlanmaktadır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler