CHP'li Aslanoğlu: Açlık grevi başlatacağım

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 1995 yılında ihale edilen, 1996 yılında işe başlanılan, ancak Yüksek Planlama Kurulu kararı gereğince 2002 yılı sonunda iz bedelle durdurulan Yoncalı Barajı için açlık grevi yapacak.

Yayınlanma: 02.06.2010 - 13:20
Abone Ol google-news

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda dün, Aslanoğlu'nun Yoncalı Barajı ile ilgisi sözlü soru önergesine yanıt verdi. Eroğlu, "Yoncalı Barajı, 1995 yılında ihale edilmiş ve 96'da işe başlanmıştır, ancak Yüksek Planlama Kurulu kararı gereğince 2002 yılı sonunda iz bedelle durdurulmuştur. Projede planlama revizyonu çalışması devam etmekte olup çalışma neticelerine göre gereği yapılacaktır" dedi.


"Açlık grevine başlayacağım"

Aslanoğlu da, "Sayın Bakanım, 2010'a kadar, maşallah, Yüksek Planlama Kurula götürdünüz, şimdi planlama, revizyon geldi. Arguvan halkı onurludur, hakkı olmayan bir şeyi istemez, hakkını da ister ama siz bizi oyalıyorsunuz, kandırıyorsunuz ve 2010 bütçesine ödenek koymadığınız takdirde orada açlık grevine başlayacağım, bunu söylüyorum. Eğer yapmayacaksınız 'yapmıyoruz' deyin. On yedi yıldır oyalıyorsunuz" diye karşılık verdi.


"Utanıyorum"

"Ben bir milletvekili olarak utanıyorum Arguvan halkından" diye isyan eden Aslanoğlu, "Benden daha çok üzüntü duymalısınız ama sizlerde bu duyarlılığı göremiyorum. Malatya'da, iktidarınızda bir tane baraj açmadınız. On üç yıl geçmiş, on dört yıl geçmiş, on yedi yıl geçmiş. Hâlâ daha bir tane barajın kurdelesini kesmediniz. Lütfen -iki tane gölet- bunu böyle bilin" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler