CHP'li başkandan Tarhan açıklaması

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Emine Ülker Tarhan ve bir grup milletvekilinin kurultay talepleri üzerine yaptığı açıklamada; "Emine Ülker Tarhan’a da örgüt olarak defalarca seçim çalışmalarına katılması ve seçim günü görev yapması için çağrıda bulunduk. Ancak bu çağrılarımızın hiç birine olumlu bir yanıt ve katkı alamadık" dedi.

Yayınlanma: 14.08.2014 - 19:06
Abone Ol google-news

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve bir grup milletvekilinin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek kurultay çağrısında bulunması üzerine bir açıklama yaptı. CHP’li Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada "Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili sol duyarlılık çağrısı yapan bu arkadaşlarımızın öncelikle kendilerini sol siyasal çizgiye taşımalarını bekleriz. Halka ve değerlerine yabancı, elitist siyaset biçimi ile sol olunamaz. Büyük kongremizin iradesi doğrultusunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu partimizin Genel Başkanı’dır. Ankara İl Örgütümüz de, Genel Başkanımızın arkasındadır" diyen Yılmaz, bazı milletvekillerinin CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef haline getirdiğini savunarak "Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının Partinin yetkili organlarında değerlendirmesi yapılmadan, seçim sonuçlarının resmi ilanını dahi beklemeden, hazırlanarak kamuoyu önünde Partimizi ve Genel Başkanımızı haksız tartışma ve değerlendirmelerin hedefi haline getiren sayın milletvekillerinin açıklamalarını biz de şaşkınlıkla izledik" ifadelerini kullandı.

"PARTİ DİSİPLİN VE PARTİLİLİK SORUMLULUĞUNA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKMEKTEDİR"

CHP’nin eksiksiz demokrasiyi ve katılımı hedefleyen bir siyasal parti olduğunu söyleyen İl Başkanı Necati Yılmaz, "Aleyhte açıklamaları ve çalışmaları ile Cumhurbaşkanlığını paketleyip sunanların, bu defada AKP’ yi, girdiği iç tartışma sürecinden çıkmasına yardımcı olacak bu çabaları düşündürücü ve ibret vericidir. Cumhuriyet Halk Partisi; Ülkemizde eksiksiz demokrasiyi ve katılımı hedefleyen bir siyasal partidir. Bizler için, parti içi demokrasi ve katılım kanallarının işletilmesi de çok önemli ve değerlidir. Ancak, en az onun kadar parti içi disiplin ve partililik sorumluluğuna da sahip çıkmamız gerekmektedir" diye konuştu.

"EMİNE ÜLKER TARHAN’DAN ÇAĞRILARIMIZIN HİÇBİRİNE OLUMLU BİR YANIT VE KATKI ALAMADIK"

Her partilinin ve milletvekillerinin cumhurbaşkanlığı için önerileri ve değerlendirmelerinin olabileceğini belirten Yılmaz, "Her partilimizin, elbette ki milletvekillerimizin Cumhurbaşkanlığı için önerileri ve değerlendirmeleri olabilir ve olmalıdır. Ancak bu konuda parti kurullarında bir karar alındıktan sonra, bu defa parti disiplini ile her bir partilimiz, öncelikle de milletvekillerimiz alınan bu karara sahip çıkmak zorundadır. Partimizin desteğini açıkladığı aday aleyhine kamuoyunun önünde değerlendirmeler içinde olmak ve alternatif aday çalışmaları yapmak partililik bilinci ve partililik sorumluluğu kavramlarını içselleştirememek, parti disiplinini de ihlal etmek demektir. İlimizin diğer milletvekilleri gibi, Sayın Emine Ülker Tarhan’a da örgüt olarak defalarca seçim çalışmalarına katılması ve seçim günü görev yapması için çağrıda bulunduk. Ancak bu çağrılarımızın hiç birine olumlu bir yanıt ve katkı alamadık" açıklamasında bulundu.

"BÜYÜK KONGREMİZİN İRADESİ DOĞRULTUSUNDA SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU PARTİMİZİN GENEL BAŞKANIDIR"

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Biz kendisinin seçim öncesinde AKP’ nin ve Erdoğan’ ın ülkemize ve halkımıza verdiği zararları halka anlatmasını beklerken, ne yazık ki kendisi seçim öncesinde partimizin desteklediği aday aleyhine, seçim sonrasında da parti yönetimi aleyhine konuşmayı tercih etmiştir. Bu tercihinin Ankara İl Örgütü’nü temsil etmediğini kamuoyu ile paylaşmak örgüt olarak sorumluluğumuzun gereğidir.Sayın Genel Başkanımıza hatırlatma ve istifa davetinde bulunan milletvekili arkadaşlarımıza Ankara İl Örgütü olarak bizim de bir hatırlatmamız ve davetimiz olacaktır. Kendilerine milletvekili olduklarını, siyasette halk ve örgüt gibi kavram ve gerçekliklerin bulunduğunu, hiç değilse kalan görev süreleri içinde, bu gerçekliklerle temas etmeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz! Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili sol duyarlılık çağrısı yapan bu arkadaşlarımızın öncelikle kendilerini sol siyasal çizgiye taşımalarını bekleriz. Halka ve değerlerine yabancı, elitist siyaset biçimi ile sol olunamaz. Halkımızın tamamını kucaklayan dil ve üsluptan ısrarla kaçınarak, tek tipçi yaklaşımlarla sol olunamaz. Siyasette atanma yöntemi ile siyasal süreçlere d?hil olduktan sonra, katılıma yönelik eleştiride bulunanların sol olması bir yana, tutarlığından bahsedilemez. Tüm bu nedenlerdir ki; yapılan bu açıklamaların toplumsal ve siyasal bir karşılığı olmadığı görülmüş, açıklamalar bir gazel yaprağını dahi oynatamamıştır. Parti içi iktidarı hedefleyen, hastalıklı, eski siyaset anlayışına artık hiçbirimizin ihtiyacı yoktur. Büyük kongremizin iradesi doğrultusunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu partimizin Genel Başkanı’dır. Ankara İl Örgütümüz de, Genel Başkanımızın arkasındadır. Partimiz Genel Başkanı’ndan, üyesine tüm örgütleri ile genel iktidarı hedeflemekte ve konuşmaktan çok çalışmanın anlamlı olduğunu bilmektedir. Sayın milletvekillerimizi de bu çabanın içinde görmek bizleri mutlu ve güçlü kılacak, iktidar hedefimize daha da yaklaştıracaktır. Solun evrensel ilkeleri, çoğulculuk, katılımcılık, eşitlik, adalet, dayanışma, kadın hakları, emeğin önceliği, çevre duyarlılığı ve barış bu yürüyüşümüzün meşaleleri olacaktır. Kamuoyuna saygı ile arz ederiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler