CHP'li belediyeye operasyon

Gelibolu ilçesi belediyesine, ihalede yolsuzluk iddiasıyla operasyon düzenlendi.

Yayınlanma: 23.07.2013 - 08:36
Abone Ol google-news

Belediye hizmet binasında arama yapılırken, Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Özacar’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişinin ifadesine başvurulacağı belirtildi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Müdahele Şubesi ile Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 08.00 sıralarında Gelibolu Belediyesi hizmet binasına operasyon düzenledi.

Binada arama yapan polisin, aralarında Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Özacar’ın da bulunduğu yaklaşık 40 belediye personelinin İmar kanuna muhalefet gerekçesiyle ifadesine başvurulması bekleniyor. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, belediyeye yapılan operasyondan haberdar olduğunu ancak içeriği hakkında bilgisinin bulunmadığını dile getirdi.

 

Akşam iftar sabah operasyon

Çanakkele’nin Gelibolu Belediyesi’ne polis tarafından, geçen günlerde yapılan bir ihale nedeniyle düzenlenen operasyon kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan, 5 birim amiri ve 3 memur gözaltına alındı. Erken saatlerde evlerine yapılan baskınla yakalanan 9 belediye personeli, sorgulanmak üzere Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Belediye hizmet binasına da baskın düzenleyen polis, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nde arama yaptı. Evrak ve bilgisayarları inceleyen polis ekipleri, bazı dökümanlarla hard disklere el koydu.

Öte yandan, Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Özacar’ın, dün 300 belediye çalışanı için belediyeye ait restoranda iftar yemeği verdiği ve gözaltına alınan 9 kişinin de bu yemeğe katıldığı belirtildi. Başkan Özacar, “Operasyonun yapıldığını ben de sabah öğrendim. 9 arkadaşımız gözaltına alınmış. Konuyu tam olarak bilmiyorum. Operasyonun benimle bir ilgisi yok. Çanakkale’ye götürülen arkadaşlarıma destek olmak amacıyla ben de emniyete gidiyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler