CHP'li Bircan'ın tepkisi sonuç verdi: 'Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları' dediler

Edirne’nin Keşan ilçesinin kurtuluşu için hazırlanan sunumda Mustafa Kemal Atatürk'ün adından söz edilmemisine gösterilen tepki ardından Keşan Kaymakamlığı harekete geçti. Kaymakamlık, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programının saygı duruşu ve İstiklal Marşı öncesindeki sunumda "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları" ifadelerine de yer verdi.

Yayınlanma: 23.11.2016 - 11:18
Abone Ol google-news

"TÜM ŞEHİTLER VE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DİYEMEZLER"

Geçen cumartesi günü, Keşan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı öncesi 'Tüm şehitler ve 15 Temmuz şehitleri" olarak yapılan sunuma, tepki gösterirken, "15 Temmuz şehitleri ve diğer tüm şehitler diyemezler. Bu ülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Bu öncelikle söylenmelidir" dedi. Keşan Kaymakamlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hazırlanan kutlama programının yer aldığı kitapçıklarda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı öncesi sunumda "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları" ifadeleri de yer aldı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Türkiye'de hiç kimsenin Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayamayacağını belirtirken, "Ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Resmi programlarda da bu ifadelere mutlaka yer verilmelidir. Bu konuda hassasiyet gösterenlere teşekkür ediyorum" dedi.

 

CHP'li Bircan'dan şehitlerin ayrılmasına tepki: Diğer şehitler diyemezsizniz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon