CHP'li Elekdağ: Deklarasyonun takipçisiyiz

CHP İstanbul Milletvekili ve emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ, TBMM'de oybirliği ile çıkan deklarasyonun takipçisi olduklarını belirterek, "BM'den kınama kararı henüz çıkmadı. Türkiye'den özür dilenmedi. Komisyon kurulmadı. Bunlar yapılmadı. Demir tavına dövülür" dedi.

Yayınlanma: 04.06.2010 - 10:37
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili ve emekli Büyükelçi Şükrü Elekdağ, TBMM'de ortak çıkan açıklamada istenilen hususların henüz gerçekleşmediğine işaret ederek şöyle dedi:
"BM'nin, İsrail'i bu olaydan dolayı kınamasını istiyoruz. İsrail'in özür dilemesini istiyoruz. Bu konuda sorumluların saptanması amacıyla uluslar arası soruşturma komisyonu kurulmasını istiyoruz. Bugüne kadar BM'den kınayan bir yazı çıkmadı. BM'den yapılan açıklamada üzüntü var, kınama yoktur. BM İnsan Hakları Konseyi toplanmış ve orada da kesin karar alınmamıştır. ABD bunu engellemiştir. Komisyon kurulmamıştır."
 

"Demir tavunda dövülür"

Şu ana kadar istenilen hususlarda bir sonuç çıkmadığının altını çizen Elekdağ, "Çok büyük başarısızlıktır. BM'den çıkan açıklama da kınama değildir. Tam bir başarısızlıktır. TBMM'de öngörülen hususların gerçekleşmesi gerekir. Bunlar yapılmadı. Demir tavında dövülür. Zamanında yapılması gerekir" dedi. Hükümeti, "Boş ve büyük laf" etmekle suçlayan Elekdağ, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

CHP'nin, İsrail'de yaşanlar konusunda arka planda olması gibi bir durumun olmadığını belirten Elekdağ, "CHP'de görev değişimi var. Bazı açıklamalar belki zamanında yapılmıyor" diye konuştu. TBMM'de, İsrail'i kınayan açıklamanın CHP'nin sayesinde çıktığını vurgulayan Elekdağ, "Aktif biçimde yer alıyoruz. Konunun da takipçisi olacağız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler