CHP'li gençler YGS için suç duyurusunda bulundu

CHP İstanbul İl Teşkilatı Gençlik Örgütü, YGS'de şifre iddiaları ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 08.04.2011 - 12:46
Abone Ol google-news

CHP İstanbul İl Teşkilatı Gençlik Örgütü üyeleri, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili iddialara ilişkin sorumluların cezalandırılması istemiyle dün Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul Gençlik Örgütü Başkanı Barış Antik, Kadıköy Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, 1 milyon 700 bin öğrencinin katıldığı YGS’ye ilişkin olarak 2 Nisan’da yayımlanan gazetelerde ciddi iddialara yer verildiğini anımsatarak, daha KPSS’ye ilişkin soruşturma devam ederken, gelen bu ciddi iddiaların ÖSYM’nin güvenilirliğine ilişkin kafalardaki soruları daha da artırdığını öne sürdü. Antik, ÖSYM’nin şifre yönteminin yalnızca basına dağıtılan kopya üzerinde etkili olabileceğini, bu kopyadan hiçbir adaya dağıtılmadığını, adaylara dağıtılan kitapçıkların belirtilen şifre ile çözülemeyeceğini iddia ettiğini belirterek “Bu açıklama, basına dağıtılan kopyada neden böyle bir şifrelemeye ihtiyaç duyulduğunu izah etmemektedir” dedi. Antik, ÖSYM’nin, her aday için bir soru kitapçığı düzenlediğini ve bu kitapçıkların internet ortamına konulacağını söylediğini kaydeden Antik, şöyle konuştu:

“Ancak anlaşılan her aday sadece kendi kitapçığını görebilecektir. ÖSYM neden tüm adayların kitapçıklarının tüm diğer adaylar tarafından görülmesini engellemek istemektedir? ÖSYM neyi saklamaya çalışmaktadır? ÖSYM'nin, adayların kimlik numaralarını saklayarak, tüm kitapçıkları şeffaf olarak herkese açmasının önüne geçmektedir. Ülkemizde kayırmacılığın, yolsuzluğun, emek hırsızlığının geldiği boyutlar biz gençleri artık isyan ettirmektedir. Yıllarca gençliğini dahi yaşayamadan bu sınavlar için hazırlanan, ailelerin binbir umutla tüm olanaklarını zorlayarak yatırım yaptığı ve gelecek umutlarını bu sınavların sonuçlarına bağlayan milyonlarca genç arkadaşımızla kimsenin bu şekilde oyun oynamaya hakkı yoktur. CHP'li gençlik olarak bu işin peşini bırakmayacağız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler