CHP'li Güner kameraları sordu
CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Şişli'deki merkez binasının önüne ve karşısına güvenlik kameraları takıldığını belirterek, ''(Bununla) DİSK'i sindirmek mi amaçlanıyor?'' diye sordu.
CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, DİSK'in faaliyetlerini, yasalara bağlı kalarak yürüttüğünü belirterek, söz konusu binanın ''kameralarla kuşatılarak 24 saat izlenmesinin amacının ne olduğunu'' öğrenmek istedi.
İstanbul Valiliği'nin gerilimi düşürücü yaklaşımlar sergilemesi beklenirken basında bunun aksi haberler yer aldığını kaydeden Güner, önergesinde şu sorulara yer verdi: ''İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün hemen hemen her toplu yürüyüş ve gösteri öncesi 'provokasyon olabilir' gerekçesiyle, özellikle Taksim Meydanı'na ilişkin talepleri geri çevirmesi, olası provokasyonları önleyebilecek tedbirleri alamayacağından mıdır? Bu provokasyonlar Taksim dışında önlenebilmektedir de neden Taksim'de önlenememektedir? İstanbul Valiliği'ne, DİSK üye ve yöneticilerini baskı altına almaya dönük bu kamerayla kuşatma uygulamasına son verilmesine dönük bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz? 2009 yılında Taksim'de barış içinde bir kutlamanın yapılabilmesinin şartlarını oluşturamayan mülki idare amirlerinin başarısından söz edilebilir mi?''
''Kültür başkenti İstanbul...''
CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız da Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, İstanbul'un 215 şehir arasında yapılan ''yaşam kalitesi'' araştırmasında, bir önceki araştırmaya göre 7 basamak gerileyerek 121. sırada yer aldığını bildirdi. Yıldız, 2010'da Kültür Başkenti olacak İstanbul'un ilerlemek yerine 114'üncü sıradan 121'inci sıraya gerilemesinin ardında yatan başarısızlığın nedenini sordu.
Yıldız, önergesinde şu soruları yöneltti: ''Bu tablo, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım, altyapı sorunlarını çözmek için ortaya koyduğu projelerdeki eksikliklerin bir sonucu mudur? Bu anlayışla devam edilmesi, ileriki yıllarda İstanbul'u sıralamanın daha gerisinde göreceğimizin bir göstergesi midir? Yaşam kalitesindeki bu gerilemenini, İstanbul'da yaşayan milyonlarca insanı psiko-sosyal bozukluklar ve diğer olumsuzluklar açısından etkileyeceğini düşünmekte misiniz? Eğer öyle ise Bakanlığınızca konuyla ilgili izlenecek yol nedir''
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi