CHP'li İnce'den 'zam' yorumu

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamma, "Doğalgaz ve elektriğe zam hükümetin cambaza bak oyununun sonucudur" dedi.

Yayınlanma: 01.10.2011 - 15:43
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce yaptığı yazılı açıklamada, doğalgaz ve elektriğe yapılan zammı değerlendirdi. AKP Hükümeti'nin, 2 günde elektriğe yüzde 9.58, doğalgaza yüzde 14.35 oranında zam yaptığını belirten İnce, "Kışa girdiğimiz günlerde yurttaşlarımızın canını yakacak bu zamlar AKP'nin cambaza bak oyununun sonucudur" dedi. İnce, şöyle dedi: "Başbakan ve bakanlar yurt dışı gezilerinden arta kalan zamanlarını hem yurt dışı gezilerinin finansmanını sağlamak hem de bütçe açık vermiyor görüntüsü vermek için vatandaşımıza yüklenmeye başlamışlardır. Memura toplu sözleşme konusunda referandum öncesinde söylediklerinden geri adım atmak için her türlü yolu deneyerek memur zammını düşük tutmaya çalışan, emeklileri inim inim inleten, gençleri işsizliğe mahkûm eden AKP Hükümeti, bir de kış öncesi yaptığı zamlarla yurttaşlarımızı süründürmektedir."

'Beceriksizliğin itirafı'

Yapılan zamları "beceriksizliğin itirafı" olarak niteleyen İnce, "Öğretmenlerimizin, kaymakamlarımızın terör örgütü tarafından kaçırıldığı, şehitlerimizin ciğerimizi yaktığı, Başbakan'ın Arap Baharı'nın peşine takılıp ülke ülke gezdiği günlerde, hükümetin zam furyasını başlatması cambaza bak oyununun sonucudur. Elektrik faturalarını düzenli ödeyen yurttaşlarımızın kayıp-kaçak bedeli adı altında cezalandırıldığı bir dönemde hükümetin kayıp kaçağı engellemek yerine zamma başvurması beceriksizliğinin itirafıdır" dedi.

Hükümete 'zamdan vazgeç' çağrısı

"Bülent Arınç'ın dün Bursa'da 'stand up' gösterisi yaparken 'çok şükür paramız çok' sözlerinin gerçek dışı olduğunu bu zamlar ortaya koymaktadır. Madem paranız çok neden vatandaşın cebine göz diktiniz?" diyen İnce, "Hükümeti bu zam furyasından vazgeçmeye, bütçe açıklarını vatandaş üzerinden kapatmak yerine gezi saltanatına son vermeye davet ediyorum" çağrısı yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler