CHP'li Tanrıkulu'dan ilginç protesto: Onaylanmayan kanun tekliflerini rulo yaptı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu bugüne kadar verdiği ancak kabul edilmeyen kanun tekliflerini rulo yaparak Genel Kurul'a getirdi.

Yayınlanma: 25.07.2017 - 19:14
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi  İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, iç tüzük görüşmelerinin devam edeceği Genel Kurul’da ilginç bir protestoya imza atarak, Meclis’teki muhalefet partisinin yaşadıklarına dikkat çekmek istedi. 

Tanrıkulu, bugüne kadar vermiş olduğu ancak kabul edilmeyen ve görüşülmesine halen başlanmayan kanun tekliflerini yüzlerce sayfadan oluşan bir rulo yaparak Genel Kurul’a getirdi. Söz alarak kürsüden konuşmaya başlayacağı sırada ruloyu salonda açmaya başlayan Tanrıkulu’nun bu protestosu sonrası Başkanvekili Ahmet Aydın, oturuma ara verdi. 

‘Soruları gündeme getirmekten neden rahatsızsınız’

Aranın ardından kanun tekliflerini kürsüye kadar taşıyan Tanrıkulu, konuşmasında “Bu örneklerin konuşulmasını istemediniz. Bundan sonra da konuşmamızı istemiyorsunuz. Bu sorunlar doğal olarak size gelmiyor. İşkence meseleleri, taşeron meselesi sorunların hepsi bize geliyor. Bunların konuşulması gerekiyor ama bu iç tüzük ile istediğimiz konuların konuşulmasını engelliyorsunuz. ‘Bizim belirlediğimiz gündemler dışında muhalefet konuşamaz’ diyorsunuz. Bunların tümü çoğulculuğa aykırıdır. Burada görüşülmeyi bekleyen bir ton kanun teklifi var. Yurttaşlarımızın sorunlarını gündeme getirmekten neden rahatsız oluyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler