CHP'li Tanrıkulu'dan KPSS sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "8 - 9 Temmuz 2012 tarihinde yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'nda önceki yıllarda yaşanılan skandal ve şaibelerin yaşanmaması adına ne tür önlemler alınmıştır?" diye sordu.

Yayınlanma: 29.06.2012 - 07:43
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

10 - 11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS sonrası iddialar ve kanıtlar üzerinden sonuçlandırılan bir soruşturma olup olmadığını merak eden Tanrıkulu, şu sorulara yanıt aradı:
"Üzerinde şaibe olan sınav ile ilgili 4. tercih dönemini atlatmak üzereyiz. İsmi bu skandallara karışan kişilerin atamaları yapılmış mıdır? Atamaları yapılmış ise ve hiçbir sorumlu yok ise bu skandallara kim imza atmıştır?

2010 KPSS sonrası skandallara yönelik alınan önlemler var mıdır? Bu önlemler nelerdir? Alınan önlemler var ise hangi araştırmalar ve hangi sonuçlar göz önünde bulundurulmuştur?
8 - 9 Temmuz 2012 tarihinde yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'nda önceki yıllarda yaşanılan skandal ve şaibelerin yaşanmaması adına ne tür önlemler alınmıştır?
8 - 9 Temmuz 2012 KPSS'de benzer şaibelerin yaşanması durumunda sorumlular hakkında ne tür çalışmalar yapılacaktır? Skandallara rağmen koltuklarını bırakmak istemeyen sorumlular görevlerinden alınacak mıdır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler