CHP'li vekil Silopi'ye bağlandı, Pervin Buldan uyardı

Genel Kurul'da Güneydoğu'daki operasyonlara değinen CHP'li Tanrıkulu, Silopi'den bir vatandaşı arayıp dinletmek isteyince Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın engeliyle karşılaştı.

Yayınlanma: 23.12.2015 - 10:03
Abone Ol google-news

<video:452527>

HDP'nin, sokağa çıkma yasaklarının toplumda yarattığı tahribatların araştırılması amacıyla verdiği araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

"HENDEKLER DİRENİŞ HİKAYESİNİN PARÇASIDIR"

TBMM Genel Kurulu'nda öneri üzerine söz alan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, "bugün Kürtleri salt hendekler üzerinden değerlendirerek Kürtler'in haklı mücadelelerini terörize etmenin gerçekliği parçalamak olduğunu" iddia etti. Ayhan, "Hendekler Kürt halkının yüz yıllık direniş hikayesinin bir parçasıdır. Hiç kimse bunu saptırmasın ve çarpıtmasın" dedi.

"HİÇ KENDİMİZİ GÖZDEN GEÇİRİYOR MUYUZ?"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 7 şehrin 18 ilçesinde 54 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini söyledi. Sur'da 21 gündür sokağa çıkma yasadığı uygulandığını belirten Tanrıkulu, "bu insani dramı anlayan biri olup olmadığını" sordu. Dün Diyarbakır'da olduğunu ifade eden Tanrıkulu'nun, "Nasıl bir duruma geldik. Hiç kendimizi gözden geçiriyor muyuz" ifadesi üzerine AK Parti sıralarından bir milletvekilinden, "CHP'yi gözden geçirin 80 senedir bu duruma nasıl geldik" karşılığı geldi.

"TERBİYESİZLİK YAPMA"

Bunun üzerine Tanrıkulu, "Terbiyesizlik yapma, insani bir durumdan söz ediyorum" dedi.

SİLOPİ'DEN BİR VATANDAŞI ARADI

Daha sonda Tanrıkulu kürsüden telefonla Silopi'den bir vatandaşı arayarak, Genel Kurul'a konuşmasını istedi. AK Parti milletvekilleri sıralara vurarak bu durumu protesto ederken, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da Tanrıkulu'nu uyararak, "İçtüzüğümüze göre böyle bir uygulama yoktur" dedi.

"TANKLA TOPLA ÇÖZÜLMEZ"

Konuşmasına devam eden Tanrıkulu, Kürt meselesinin hendekle ve barikatla çözülemeyeceğini vurgulayarak, "Ama tankla topla da çözülmez. 3. yol mümkündür o da parlamentodur" diye konuştu.

Tanrıkulu, konuşması sırasında AK Parti sıralarından zaman zaman itirazlar gelmesi üzerine, "Hiç kimseyi dinlemiyorsunuz utanmazlık yapmayın" dedi.

Daha sonra sataşmadan dolayı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Tanrıkulu'nun ifadelerinin son derece sert, kaba ve yaralayıcı olduğunu belirtti.

Bu arada Genel Kurul'da zaman zaman bazı CHP ve AK Parti milletvekilleri ayağa kalkarak birbirlerine tepki gösterdi.

HDP'nin önerisi kabul edilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler