CHP'li vekile 'Erdoğan'a hakaret'ten soruşturma ve suç duyurusu

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu hakkında, partisinin Keşan ilçe örgütünde yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 17.05.2016 - 12:01
Abone Ol google-news


CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Okan Gaytancıoğlu, geçen Cumartesi günü partisinin Keşan ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıda dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili konuşma yaptı. Gaytancıoğlu'nun konuşmasında Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren kelimeler kullandığı öne sürüldü.

CHP'li vekilden Erdoğan'a: Gerizekalı diktatör bozuntusu

YEREL GAZETE VE İNTERNET SİTESİNDE HABER OLDU

Milletvekili Gaytancıoğlu’nun konuşmasının Keşan’daki yerel bir gazetede haber olarak çıkması, bir internet sitesinde ise video görüntüsü olarak yayınlanması üzerine Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı 'Cumhurbaşkanına hakaretten' resen soruşturma başlattı. Ayrıca AKP Keşan İlçe Başkanlığı da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu kişinin halen milletvekili olması ve Anayasa'nın 83’ncü maddesi kapsamında yasama dokunulmazlığına sahip olması nedeniyle, soruşturma sürecinin başlatılabilmesi için hakkında fezleke hazırlanıp soruşturmanın devamı için gereğinin yapılacağı hususu kamuoyuna duyurulur" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler