CHP'nin 86. yıl kutlamaları

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, il başkanlıklarına bir genelge göndererek başkanları partinin 86. yıldönümü dolayısıyla yapılacak etkinliklere katılmak üzere Ankara'ya davet etti.

Yayınlanma: 05.09.2009 - 12:36
Abone Ol google-news

CHP il başkanları, partinin 86'ncı yıldönümünün kutlanacağı 9 Eylül'de Ankara'da toplanarak, Genel Başkan Deniz Baykal ve parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk ve İnönü'nün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.


"Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamıyız."

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, il başkanlarına gönderdiği genelgesinde "Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün önderliğinde Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamı olarak 9 Eylül 1923'te kurulan partimizin 86. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyoruz" dedi. Kutlama programı hakkında bilgi veren CHP Genel Sekreteri Önder Sav, geçmişte Danıştay Başkanlığı yapmış olan Nuri Alan, YÖK Başkanlığı'nda bulunan Erdoğan Teziç ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi eski üyelerinden hukukçu Rıza Türmen'in katılacakları "Yargı Bağımsızlığı ve Demokrasi" konulu bir panel düzenlendiğini bildirdi.

Panelden önce Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Parti Meclisi Üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri, Milletvekilleri ve İl başkanlarının katılımıyla Anıtkabir'in ziyaret edileceğini anlatan Sav, il başkanlarının Ankara'da olmasını, ancak bunun illerdeki kutlama programlarını hiçbir şekilde aksatmamasını istedi.


Genel merkezde CHP tarihi sergisi açılacak

CHP'nin 86'ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla parti genel merkezinde bir de "CHP Tarihi Sergisi" açılacak. Sergide fotoğraf ve belgelerle partinin Kurtuluş Savaşı öncesine dayanan tarihi anlatılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler