CHP’nin İBB Adayı Ekrem İmamoğlu: 1 Nisan’da göreve en yakın adayım

CHP İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 1 Nisan’da göreve başlamaya en yakın adayın kendisi olduığunu söyledi.

Yayınlanma: 23.03.2019 - 00:17
Abone Ol google-news

İmamoğlu dün ilk olarak Türk Sanayicileri ve İş İnsanlar Derneği (TÜSİAD) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED) üyeleri ile bir araya gelerek iş insanlarına ekonomi, işsizlik ve istihdam konularındaki çözüm projelerini anlattı. Basına kapalı toplantının ardından konuşan İmamoğlu, “Bu toplantının ilk buluşmadan farkı ne oldu” sorusuna,“Daha geniş katılımlı oldu. 1 Nisan’da göreve başlamaya en yakın kişinin yönetim anlayışını insanlar merak ediyor” yanıtını verdi.
Ardından İmamoğlu, Türkiye Hahambaşı İsak Haleva’yı ziyaret etti. Başbaşa yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından İmamoğlu, “Her vatandaşımın, her grubun çok mutlu olacağı bir kent vaat ediyoruz. En değerli işbirliğini yapacağımız kent sakinlerinin başında da Musevi vatandaşlarımız var. Onlar, bu kentin çok eski sahipleri” dedi. Haleva da, “2 sevgi vardır. Bir Tanrı sevgisi, iki kul sevgisi. Bu iki sevgiyi bütünleştirirsek, çok güzel bir İstanbul ve Türkiye olur. İnşallah başarırsınız” diye konuştu.

İmamoğlu daha sonra Üsküdar Meydanı’nda yurttaşlara seslendi. İktidarın İstanbul’un sorunlarını görmezden geldiğini kaydeden İmamoğlu, “Sizi unuttular. Sizin sorumlarınızı gündeme getirdik. Çocuk, gençler, kadınlar demeye başladılar” dedi.

Ekrem İmamoğlu akşam ise eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte merhum SHP Genel Başkanı Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü’yü Kandilli’deki evinde ziyaret etti. Ziyarette merhum Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban da dostu Sevinç İnönü’ye eşlik etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler