Cihaner'in dosyası istendi

Birinci Ergenekon davası kapsamında mahkeme, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de sanıklar arasında bulunduğu davanın dosyasının istenmesini kararlaştırdı.

Yayınlanma: 02.04.2010 - 14:30
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, birinci Ergenekon davası kapsamında aldığı ara kararlar açıklandı. Mahkeme, ''Ergenekon terör örgütüne üyelik'' iddiasıyla açılan, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Berk'in de sanıkları arasında bulunduğu davanın dosyasının, görülmekte olan davanın dosyası arasına konulması amacıyla Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenmesine karar verdi.

Davanın sanıklarından avukat Alpaslan Arslan'ın rahatsızlığının kimyasal ilaç verilmesinden kaynaklandığının iddia edildiğini hatırlatan mahkeme, Arslan'ın Adli Tıp Kurumu'na sevki yapılarak, CMK'nin 75. maddesi uyarınca sonuç almaya olanak tanıyacak şekilde vücudundan kan ve kıl örneği alınmasını, ayrıca beyin MR ve tomografi filmi çektirilerek raporlandırılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme, bu konuda gerekirse zor kullanılmasını da hükme bağladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler