Çin, terör operasyonları başlatıyor

Çin'in kuzeybatısında bulunan Sincan Uygur Özerk Bölgesi polisi, bölgede "suç olaylarına ve teröre karşı" sert önlemler alacağını ve yeni operasyonlar yapacağını duyurdu.

Yayınlanma: 03.11.2009 - 09:42
Abone Ol google-news

Şinhua ajansının haberine göre, Sincan Güvenlik Bürosu sözcüsü, yıl sonuna kadar operasyonların başlayacağını bildirdi.

Bölgenin başkenti Urumçi'de 5 Temmuz'da meydana gelen olayların sorumlularıyla da alakalı açıklama yapan yetkililer, olaylarla bağlantılı olanların yakalanması için operasyonların süreceğini ve "terör eylemlerine karşı gözlerini açık tutacaklarını" söyledi.

Yetkililer, suçun yoğun olduğu bölgelerde "suçun kökünü kazıyacaklarını" ve bölgede istikrarı sağlayana kadar buna devam edeceklerini kaydetti. Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch-HRW) geçen ay, Sincan'da çıkan olaylarda, aralarında çocukların da bulunduğu 43 kişinin ortadan kaybolduğunu açıklamış ve uluslararası toplumu, Sincan'da kaybolan bu kişilerin akıbeti konusunda açık yanıt vermesi için Çin'e baskı yapmaya çağırmıştı.

BBC'nin internet sitesinde çıkan yorumda ise Çin'in, "ayrılıkçı" Uygurlarla mücadele ettiğini bahane ederek, bölgede uyguladığı sıkıyönetimi haklı çıkarmaya çalıştığı ifade edildi.
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5 Temmuzda meydana gelen olaylarda resmi verilere göre 197 kişi hayatını kaybetti, 1700 kişi yaralandı. Çin'de 5 Temmuz olaylarından sonra yapılan yargılamalarda 12 kişi idam cezasına çarptırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler