Cinayet sanığına 3 kez ağırlaştırılmış müebbet

Konya'nın Akşehir ve Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçelerinde 3'ü kadın 5 kişiyi öldürdüğü öne sürülen sanık hakkında ''kasten adam öldürme'' suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve ''nitelikli yağma'' suçundan toplam 31 yıl hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 06.12.2012 - 18:00
Abone Ol google-news

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''3 kişiyi kasten öldürme'' suçundan açılan davanın duruşmasına, sanık Erhan Gerek ile taraf avukatları katıldı. Adlı Tıp Kurumu tarafından cezai sorumluluğunun tam olduğuna karar verilen sanık Erhan Gerek, mahkemedeki son savunmasında Arife Korkmaz'ı öldürmediğini iddia ederek, suçlamayı kabul etmediğini bildirdi.

Bunun üzerine bugüne kadar 4 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Erhan Gerek'in cinayetleri gerçekleştirdiği tarihlerde Akşehir'e bağlı Doğrugöz beldesinde haşhaş tarlasında cesedi bulunan 61 yaşındaki Arife Korkmaz'ı da öldürdüğünün, olay yerinde bulunan kan izi ve kadının tırnakları arasından alınan doku örnekleri üzerinde yapılan DNA testi ile ortaya çıktığı belirtildi.

Daha sonra kararı açıklayan mahkeme heyeti, Erhan Gerek hakkında, 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla ''kasten adam öldürme'' suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, ''nitelikli yağma'' suçundan da toplam 31 yıl hapis cezası verdi.

Akşehir'de Azerbaycan uyruklu Hacer Rahimova'yı (40), ilçeye bağlı Gölçayır beldesinde çiftçi Yakup Okumuş'u (58), Sultandağı'na bağlı Çamözü beldesinde Türkan Sargut'u (65) ve ilçeye bağlı Kırca beldesi yakınlarında Gökhan Keser'i öldürdüğü öne sürülen Erhan Gerek, geçen yıl 25 Ağustos'ta Akşehir'de yakalanmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler