Cinsel istismar davasında karar

Diyarbakır'da, 13 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen babaya, 17 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 14.02.2013 - 12:58
Abone Ol google-news

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına mağdur B.B katılmazken, tutuklu sanık baba Mehmet B, müdafi avukatı Mehmet Selim Kıymetli ile mağdur vekili avukat Şehla Özkan hazır bulundu.

İddia makamı, daha önceki celsede esas hakkında hazırlanan mütalaasında, tutuklu sanığın mağdurun babası olduğu, annesinin evde olmadığı zamanlarda kızına cinsel istismarda bulunduğunu belirtilerek, sanığın ''Bu olanları kimseye anlatma sana para vereyim, söylersen seni döverim'' dediği, mağdurun da bu nedenle kimseye bir şey demediği kaydedildi. Mütalaada, ''Mağdurun durumu bir gün annesine anlatmış. Anne S.B Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş. Dosya kapsamında sanığın 'atılı suçu' işlediği anlaşılmakta'' ifadeleri yer aldı.

Sanık Mehmet B, mütalaya karşı çıkarak, ''Suçsuzum. Beraatımı istiyorum'' dedi.
Sanık avukatı Kıymetli ise iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına katılmadıklarını, müvekkili üzerine atılı suça ilişkin kesin inandırıcı ve somut bir delilin bulunmadığını belirtti.
Müvekkilinin maddi durumunun düşük olduğunu kaydeden Kıymetli, ''Müşteki bu şekilde davranarak müvekkilimden kurtulmaya çalışıyor. Müvekkilim bir yıldan fazladır tutuklu bulunuyor. Kaçma şüphesi ve üzerine baskı yapacak kimse de yoktur. Bu nedenle müvekkilimin beraatine ve tahliyesine karar verilmesini istiyoruz. Mahkeme aksi kanaatte ise lehe olan tüm yasa hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından sanık hakkındaki kararını açıkladı.

Kararda, sanığa, 15 yaşından küçük mağduru ''cinsel yönden istismar'' ettiği, istismarı ''üst soyu'' olan baba olarak gerçekleştirdiği, ''ruh sağlığını bozduğu'' ve ''tehdit ettiği'' için TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca toplam 17 yıl 3 ay hapis cezası verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler