"Cinsellik tabu olarak görülmemeli"

Konya'da, Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP) çatısı altında bir araya gelen üniversiteli gençler, ''Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı'' konulu bilinçlenme kampanyası başlattı.

Yayınlanma: 23.10.2009 - 12:45
Abone Ol google-news

Büyük çoğunluğunu Selçuk Üniversite Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu ''Yerel Gündem 21'' topluluğu, başlatmış oldukları ''Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı'' konulu kampanyayla ilgili olarak Konya Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

Topluluk adına konuşan öğrencilerden Saime Hündür, amaçlarının üniversiteli gençler olarak toplumu bilgilendirmek, içinde yaşadıkları topluma pek çok kişinin çeşitli nedenlerle farkında olmadığı, ancak önemli konularda bilgi vermek olduğunu belirtti.

Halkı çeşitli konularda aydınlatmaya yönelik programlar kapsamında, Türkiye'nin pek çok yerinde şu an kendileriyle aynı ismi taşıyan öğrenci gruplarının aynı anda açıklama yaptığını ifade eden Hündür, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin pek çok yerinde olduğu gibi Konya'da da, 'cinselliğin tabu olarak görülmesi ve utanılması' nedeniyle pek çok sorun yaşanmaktadır. Bunların başında cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda yeterince bilgi sahibi olmama, utanıldığı için doktora gidememe gibi sorunlarla sıkça karşılaşıyoruz. Bu sorunun, en azından bugünden itibaren en aza indirilebilmesi için, okullarda çocuklara ve gençlere cinsel sağlık ve üreme sağlığı konusunda yeterli bilgi verilmesini, bunun müfredata girmesini talep ediyoruz. Cinsellik kesinlikle tabu olarak görülmemeli. Bu konuda toplum olarak bilgi paylaşımı yapmaktan başka çaremiz yok.''

Öğrencilerden Kubilay Koyuncu ise kampanya standını bugün Selçuk Üniversitesi Yerleşkesi'nde açtıklarını, daha sonra bilgilendirme standını kent merkezinde çeşitli noktalarda da açmak istediklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler