Citigroup'a menfi tespit belgesi

Rekabet Kurulu, Citigroup Inc. ve Government of Singapore Investment Private Ltd. ile Citigroup Inc. ve Amerika Birleşik Devletleri Hazinesi arasında imzalanan "Hisse Senedi Değişim Sözleşmesi" uyarınca hisselerini devralması işlemine menfi tespit belgesi verilmesine karar verdi.

Yayınlanma: 11.01.2010 - 09:49
Abone Ol google-news

Rekabet Kurulu, Citigroup Inc. ve Government of Singapore Investment Private Ltd. arasında 18 Mart 2009 tarihinde imzalanan "Hisse Senedi Değişim Sözleşmesi" uyarınca Citigroup'un yüzde 9.5 oranında hissesinin Government of Singapore Investment Private Ltd. tarafından devralınması işlemine ve Citigroup Inc. ve Amerika Birleşik Devletleri Hazinesi arasında 9 Haziran 2009 tarihinde imzalanan "Hisse Senedi Değişim Sözleşmesi" uyarınca Amerika Birleşik Devletleri Hazinesi'nin Citigroup'un yüzde 33.9 oranındaki hisselerini devralması işlemine menfi tespit belgesi verilmesini onayladı.

Ayrıca, Rekabet Kurulu, CNH International SA ile Türk Traktör ve Ziraat Makineleri Tic. A.Ş. ve CNH International SA ile Harman Traktör ve Biçerdöver San. ve Tic. A.Ş. arasında yapılan New Holland, Case ve Harman Sözleşmelerinin, ilgili ürün pazarında yüzde 40 pazar payı eşiğinin aşılması nedeniyle, Rekabet Kurulu Tebliğleri ile Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği kapsamında grup muafiyetinden yararlanamadığına, söz konusu sözleşmelere bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler