Cizre’de saldırı: 3 şehit, 2 yaralı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lilerin kazdıkları hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonlar sürerken, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 1 asker ve 1 polis de yaralandı.

Yayınlanma: 27.12.2015 - 17:16
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi’nde PKK’lilerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının, kobra aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 3 uzman çavuş şehit oldu, 1 polis ve 1 asker yaralandı. Şehit Kadir Kayveni’nin (26) Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Çayköy’de yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı. Kayveni’nin fenalık geçiren kardeşi Merve hastaneye kaldırıldı. Şehit Faruk Gezen’in Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin yeni nişanlandığı öğrenildi. Diğer şehidin İzmirli Necati Yenikapı olduğu belirtildi. Öte yandan Şırnak’ta 21 ay önce nöbet sırasında arkadaşı tarafından kazayla vurulan İsa Karakaş (23) tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada olayla ilgili şu bilgiler verildi:

"27 Aralık 2015 tarihinde Şırnak İli Cizre İlçesi Nur Mahallesinde devam eden operasyonda, saat 14.40’ta Zırhlı Kobra Aracının geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu üç Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri polis olmak üzere iki Kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."
 
Silopi’de 13. ölüm
 
HDP’li Ferhat Encü, yasak nedeniyle hastaneye kaldırılamayan Dengbej Salih Şirnek’in yaşamını yitirdiğini, Silopi’de ölümlerin 13’e yükseldiğini söyledi.
 
Dargeçit’te patlama
 
Dargeçit’te 11 Aralık’tan bu yana sokağa çıkma yasağı sürüyor. YDG-H ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar Safa Mahallesi’nde yoğunlaştı. Mahallede şiddetli bir patlama meydana geldi.
 
Şırnak’ta engel
 
Şırnak’ta HDP’li Osman Baydemir, Alican Ünlü ve Leyla Birlik’in de bulunduğu grup yasakları protesto etmek için yürümek istedi. Polisin müdahalesinde Leyla Batıbey (23) ve Leyla Bilgili (85) yaralandı. Yüzleri kapalı bir grup ise polise taş attı.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler