Çocuklara eyleme katılmaları için döner dağıtmışlar

Adana'daki izinsiz gösterilerde, polise taş ve molotofkokteyli attıkları belirlenen ve mahalle halkını eylemlere katılmaya zorlayan 12 kişi yakalandı. Öte yandan, çocukların eyleme katılmaları için gazoz, çikolata ve döner dağıtarak kandırdırıldıkları belirlendi.

Yayınlanma: 17.12.2009 - 09:34
Abone Ol google-news

Bu hafta içerisinde terör örgütünü destekleyen televizyon kanalından yayınlanan ''eylem'' çağrısının ardından terör örgütü üyesi ve sempatizanlarının çeşitli mahallelerde düzenlediği yasa dışı gösteriler sonrası Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi.

Gösteriler sırasında ve evlere yapılan baskınlarda yakalanan 12 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 5'i yaşı küçük olduğu gerçekçesiyle Çocuk Şube Müdürlüğüne sevk edildi.
Zanlıların gösterilere müdahale eden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdıkları MOBESE ve Foto-Film Şube Müdürlüğü kameraları tarafından tespit edildi.

Zanlıların gösterilere katılmakla kalmadığı, mahalle halkına da bu yönde baskı yaptıkları öğrenildi.

Esnafın kepenk kapatması için gösterilerden bir gün önceki akşam iş yeri sahiplerini tehdit ettikleri belirlenen zanlıların, terör örgütünün aldığı kararlara uymayan esnaf ve halkın zarar göreceği yönünde tehditlerde bulundukları bildirildi. Zanlılar, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, istihbarat çalışmaları ve teknik takip sonucu yaklaşık bir aydır kentteki gösterileri organize ettikleri, çocukları eyleme katılmaları için gazoz, çikolata, döner dağıtarak kandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 25 kişiden, 14'ü hakkında tutuksuz yargılama kararı verilmişti.

Savcının itirazı sonucu gösterilen ek delil ve görüntüler doğrultusunda mahkemenin bu 14 kişi hakkında tutuklama kararı verdiği bildirildi.

Bu kararın ardından eş zamanlı olarak çok sayıda eve operasyon düzenleyen ekipler, söz konusu kişilerden 3'ünü daha yakaladı. Ekiplerin operasyonları sürdürdüğü belirtildi.
Zanlıların, Adana'da halkı terör örgütüne karşı provoke etmek için gösteri düzenlemek amacıyla Mersin, Adıyaman, Batman ve Bingöl'den geldikleri belirlendi.

 

''En önemli sıkıntımız karşımızda çocukların olması''

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, terör olaylarında çocukların kullanılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, ''En önemli sıkıntımız karşımızda çocukların olması'' dedi.

Vali Aksoy, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile izinsiz gösterilere müdahale eden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polislere moral ziyaretinde bulundu.

Müdahalelerde polislerin daha sağduyulu, daha soğukkanlı ve kendine güvenli olması gerektiğine dikkati çeken Aksoy, ''Polisimizin sağduyulu davranarak, yaptırılmak istenen yanlış davranışlara fırsat vermeyeceklerine inanıyorum. Geçmişte olduğu gibi bugün de bu duruşunuzu gayet iyi ortaya koyuyorsunuz. Sizler o alanlarda devletin otoritesinin göstergesi olarak bulunuyorsunuz. Bu bakımdan sizin sağduyulu davranışlarınız oldukça önemli ve anlamlı'' diye konuştu.

''En önemli sıkıntılarının karşılarında çocukların bulunması'' olduğunu vurgulayan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu olaylarda çocukların kullanılıyor olması kabul edilebilir, izah edilebilir bir şey değil. Hiçbir neden çocukların bu şekilde kullanılmasına gerekçe oluşturamaz. Ancak, maalesef karşı karşıya olduğumuz durum budur. Karşımızda çocuk olunca çok daha farklı bir davranış içinde olma mecburiyetimiz ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bu duruşumuzu, bu davranışımızı en iyi şekilde ortaya koyduk, bundan sonra da yine aynı şekilde ortaya koymaya devam edeceğiz.''

Polislerin sorunlarını ve taleplerini de dinleyen Vali Aksoy, farklı branşlardan mezun olan polislerin, ''Toplumsal Dayanışma Projesi'' kapsamında, asli görevlerini ihmal etmemek kaydıyla ihtiyaç duyan çocuklara kurs vererek eğitimlerine katkıda bulunabileceklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler