Çöp suları balıkları öldürüyor

Samsun'da Mert Irmağı'ndaki balık ölümlerine İlkadım Belediyesinin çöp sıkıştırma bölgesinden akan çöp sularının neden olduğunun tahmin edildiği bildirildi.

Yayınlanma: 18.08.2011 - 15:21
Abone Ol google-news

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, yaptığı açıklamada, İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesi'nden geçen Mert Irmağı'nda çok sayıda balık ölümü yaşanmasının ardından kendi müdürlükleri ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğü ekiplerinin bölgede su ve balık analizi yaptığını söyledi.

Analiz sonuçlarının henüz çıkmadığını ancak çevrede yapılan incelemelerde İlkadım Belediyesinin çöp sıkıştırma alanından sızan çöp sularının Mert Irmağı'na karıştığının tespit edildiğini belirten Güven, çöp kamyonlarından sızan suların doğrudan ırmağa aktığına işaret ederek, ''Mert Irmağı'ndaki kirliliğe İlkadım Belediyesinin çöp sıkıştırma bölgesinden akan çöp sularının neden olduğunu tahmin ediyoruz. Suyun kirlilik oranının belirlenmesi için numune aldık, analizlerini yapıyoruz, gerekli cezai işlemlerin yapılması için Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne müracaatta bulunduk'' dedi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Ömer Albayrak ise balık ölümlerinin araştırılması ve suyun kirlilik oranının tespiti için kendilerinin de Mert Irmağı'ndan numune aldıklarını belirterek, ''Numunelerde balık ölümlerinin ve su kirliliğinin İlkadım Belediyesinin çöp sıkıştırmasından kaynaklandığının kesin tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulayacağız'' diye konuştu.

Çevre ve Orman Müdürlüğünün balık ölümleri ve su kirliliğine neden olan kurumlara en üst limitten verdiği cezanın 37 bin lira olduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler