Cortana internet ile daha entegre çalışacak!

Microsoft’un sesli asistan uygulaması Cortana halen geliştirme sürecinde olduğu için bazı özellikler kullanıcılar tarafından duyuruluyor. Bunlardan bir tanesini daha sizlere aktaracağız. Cortana ile ilgili güncel detaylar haberimizde.

Yayınlanma: 09.12.2015 - 21:54
Abone Ol google-news

Microsoft Cortana, tıpkı Google Now ve Siri gibi bir sesli asistan uygulaması. Arkasındaki yapay zeka yazılımı ile başarılı sonuçlar vaad eden Cortana henüz tam sürümü ile duyuruldu. Beta sürümleriyle sınırlı sayıdaki kullanıcılar tarafından test edilebilen uygula, internetle çok daha iç içe olacak.
Bazı kullanıcılar tarafından rapor edilen bir özelliğe göre Cortana’ya internet sitelerinin tam adresini vermeniz gerekmiyor. Öreğin “Google’a git” şeklinde bir istek ile Cortana’nın Google.com’u açmasını sağlayabiliyorsunuz. İnternet sitelerinin uzantıları olan .com, .net ve .org gibi detayları söylemenize gerek kalmıyor. Eğer gitmek istediğiniz internet sitesi popülerse, Cortana bunu otomatik olarak tanıyor. Şimdilik oldukça sınırlı olan bu özellik, Google, Facebook, Yahoo, CNN, Pizza Hut ve Wikipedia gibi popüler sitelerle kullanılabiliyor. Bing zaten Microsoft’un kendi arama motoru olduğu için içerisinde gömülü geliyor ve buna gerek kalmıyor.


Bu gelişme aslında oldukça sevindirici. Çünkü yapay zekaya sahip sesli asistanlar gizlilik sözleşmeleri gereğince bazı basit şeyleri yapamıyor. Bu durum araç kullanmak gibi bir durumda dezavantaja dönüşüyor. Cortana bu konudaki engelleri kaldırma potansiyelini bir kez daha göstermiş oldu. Cortana’nın tam sürümü yayınlandığında masaüstü ve mobil platformlarda hatta iOS kullanan cihazlarda bile kullanmak mümkün olacak.

Bluetooth klavye arayanlara en iyi 5 seçenek!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler