Cumhurbaşkanı Gül Kuveyt'e gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 21-22 Aralık'ta Kuveyt'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Gül'e bu ziyaretinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekilleri ve işadamlarından oluşan bir heyet eşlik edecek.

Yayınlanma: 19.12.2009 - 10:20
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden verilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaret sırasında Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah ile biraraya gelecek. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasser Al-Mohammad Al-Ahmad Al-Sabah ve Kuveyt Ulusal Meclisi Başkanı Jassem Mohammad Abdulmohsen Al-Kharafi ile de görüşmelerde bulunacak.
Kuveyt ziyareti sırasında Türk ve Kuveytli işadamlarının katılımıyla düzenlenecek İş Forumu'na katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül'ün Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile birlikte Kuveyt Petrol Şirketi'nin kuruluşunun 75. Yıldönümü kutlamalarına da katılması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti sırasında Türkiye ve Kuveyt arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu gözden geçirilecek, başta ekonomik ve ticari ilişkiler olmak üzere her alanda işbirliğinin geliştirilmesi imkânları üzerinde durulacak. Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretiyle Türkiye-Kuveyt ilişkilerine yeni bir ivme verilmesi öngörülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler