Cumhuriyet Pazar’da bu hafta

.

Yayınlanma: 11.01.2020 - 09:25
Abone Ol google-news


Bu hafta Pazar konuklarımız Tülay Günal ve Gupse Özay. Günal,  Gülriz Sururi ile belleklerde iz bırakan Kaldırım Serçesi oyununu yeniden sahneliyor. Altıdan Sonra Tiyatro’nun yapımcılığında sahnelenen oyunda Edith Piaf’ı canlanadıran Günal, “Bütün hayatımı hep tiyatro belirledi, merkezde hep o oldu” diyor. Özay’la yeni oyununu, Edith Piaf’ı, bir yıl önce yitirdiğimiz Gülriz Sururi’yi, uzun yıllar birlikte aynı sahneyi paylaştığı usta tiyatrocu Genco Erkal’ı konuştuk, ülke meselelerini masaya yatırdık.

Gupse Özay’ın dördüncü filmi “Eltilerin Savaşı” 31 Ocak’ta vizyona girecek. Özay, “Filmin tanıtımı çıktığından beri sosyal medya üzerinden bana özel olarak gelen mesajları okusanız inanamazsınız” diyor. Özay’la hem oyunculuğunu, filmini hem de yazdığı çocuk kitaplarını konuştuk.

Arif Kızılyalın, yeni bir yol ayrımının eşiğindeki, son yıllarda futbolundan çok skandallarıyla konuşulan Arda Turan’ı yazdı.

Mustafa K. Erdamol, Londra’da Tate Modern’de sergilenen Picasso tablosuna yapılan saldırıyı ve büyük eserlere yapılan diğer saldırıları kaleme aldı.

Enver Aysever, Kurşunkalem’de Avustralya yangını üzerinden günümüz insanının umarsızlığını, içinde kıvrandığı cehaleti ve avuntularını yazdı. Aysever, “Diziler sayesinde koca bir kıta yanarken oturduğu koltuktan kalkma gereksinimi duymaz kişi...” diyor.

Sedef Erken’den, “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum” gibi varoluş sorularına yanıt bulmanın ip uçları...

Emrah Kolukısa’dan, yeni vizyona giren Berrak Tüzünataç, Özge Özpirinçci gibi ünlü kadın oyuncuların rol aldığı Biz Böyleyiz filmi izlenimleri...

Figen Atalay’dan, YouTube için oyuncak açma videosu çeken çocuklar ve riskleri...

Süleyman Tosunoğlu’ndan Fransa’nın üzüm bağlarıyla ünlü Şampanya bölgesi...

Türk Kalp Vakfı’nın Beslenme Uzmanı Merve Saatçi’den, kışın bağışıklığı korumanın yolları...

Deniz Yavaşoğulları’ndan Pati Günlükleri...

Uzman iş psikoloğu Nazım Serin’le üç soruda çalışma yaşamı...

Alper İzbul, Orhun Atmış, Füsun Saka, Hilal Köse, Deniz Ülkütekin...

Haftanın sanat ajandası...

Cumhuriyet Pazar bu hafta da dopdolu  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler