Dalkılıç, antrenmanlara başladı

Rekortmen dalgıç Yasemin Dalkılıç, Antalya'nın Kaş ilçesinde, 2 Mayıs 2010 tarihinde Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle gerçekleştireceği yeni rekor denemesi için antrenmanlara başladığını bildirdi.

Yayınlanma: 16.01.2010 - 12:51
Abone Ol google-news

Yasemin Dalkılıç,eşi ve aynı zamanda antrenörü olan Rudi Castineyra ile birlikte, kayak yapmak üzere Avusturya'daki St. Anton kayak merkezine gittiklerini kaydetti. Burada 5 gün süreyle yoğun bir şekilde kayak yaptığını anlatan Dalkılıç, şu bilgileri verdi:

''Son bir ay boyunca bir parça dinlendim. Ama bu sürede, formumu korumaya yönelik antrenmanlarımı aksatmadım. Kayak, en az dalış kadar sevdiğim bir spor. Çalışmalara kayak yaparak başlamamın bir nedeni var. Deniz seviyesinden 3 bin metre yükseklikte, deniz seviyesine göre çok daha az oksijen olan ortamda bacak kaslarımı çalıştırdım. İrtifa antrenmanı ile bir ön hazırlık ve yükleme yapılmasını planlamıştık. Dikkatli kayarak, olası bir sakatlanmaya sebep olmadan, vücudumun ve bacak kaslarımın ideal şekilde rekor denemesine hazırlanmasını sağladık.''

Yasemin Dalkılıç, Avusturya'dan Miami'ye geçtiklerine de değinerek, ''Şimdi Miami' de rekor için özel, çok yoğun ve ağır antrenman dönemine başlıyoruz. Kayak çalışması, ağır antrenmanların başlangıcında önemli bir rol oynayacak nitelikteydi'' dedi.

Dalkılıç, eşi Rudi Castineyra ile birlikte sürdürdüğü yoğun antrenmanlardan sonra 15 Nisan 2010 tarihinde Kaş'a gelmeyi planladıklarını da açıkladı.

Bu arada Dalkılıç'ın güvenlik dalgıç ekip lideri, Asutay Akbayır ve ekibinin gelecek hafta sonu Kaş'a gelerek, dalış bölgesinde incelemelerde bulunması bekleniyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler