Darbe girişiminden iki yıl önce: Her şeyi yazmış, cevap veren olmamış!

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından, Gülen cemaatinin TSK içindeki yapılanmasına yönelik yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yayınlanma: 06.08.2016 - 10:39
Abone Ol google-news

Sahte sağlık raporuyla okuldan uzaklaştırılan Kara Harp Okulu öğrencisi H.K.’nın 2014’te Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) gönderdiği ve adeta 15 Temmuz darbe girişimini ihbar eden başvuru dilekçeleri ortaya çıktı. Milliyet gazetesinden Paşa Alyurt'un haberine göre, 13 ihbar dilekçesinde, cemaatçi askerlerin darbe girişimi öncesinde TSK’deki yapılanması anlatılıyor.

Bu dilekçelerden sadece dördüne cevap alan öğrenci, bir türlü yetkili isimlere ulaşamadı. Öğrencinin dilekçelerinde ihbar ettiği birçok asker ise 15 Temmuz’dan sonra tutuklandı.

Gülen cemaatinin sistemli şekilde yapılanma halinde olduğu anlatılan dilekçelerde, cemaatçiler için, “Cemaat tıpkı Emniyet Genel Müdürlüğü’nde olduğu gibi TSK’de de yapılanmak istiyor” diyen H.K. cemaatin TSK bünyesindeki Tayin Daire Başkanlığı’nı ele geçirdiğini öne sürüyor.

Bunun sayesinde cemaatçilerin istedikleri birime adamlarını yerleştirdiğini söyleyen H.K. böylece Gülencilerin silahlı kuvvetlerde söz sahibi olmaya çalıştığını ve bu durumun da büyük tehlike yaratabileceğini belirtip, dönemin Başbakanı Erdoğan’dan randevu istediği ancak alamadığını söylüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler