Davutoğlu, başbakan koltuğuna oturmadı

Saray darbesiyle görevden alınan Başbakan Ahmet Davutoğlu dokunulmazlık görüşmelerinin yapıldığı Meclis’e geldi. Davutoğlu bakanların arasında bulunan başbakanlık koltuğuna oturmadı.

Yayınlanma: 17.05.2016 - 20:06
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 Mayıs’ta yaptığı son grup toplantısından sonra ilk kez Meclis’e oylama için geldi. Davutoğlu’nun gelişinden önce kulislerde ‘Sayın başbakan geliyor, karşılayalım’ diyerek milletvekilleri kapıya çağrıldı. 70 kadar milletvekili tarafından karşılanan Davutoğlu, kuliste bir süre Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bazı parti yöneticileri ve milletvekilleriyle sohbet etti.

Genel kurul girişinde AKP’liler tarafından alkışlanan Davutoğlu, hükümet sıraları yerine grup sıralarına doğru yönelince şaşkınlık yaşandı. Davutoğlu, grup başkanvekillerinin yanına otururken, bu sırada hükümet sıralarında bulunan bakanlar da grup sıralarına geçti. Davutoğlu’nun genel kurula geçtiği sırada iktidar kulisine genel başkan adayı olarak ismi geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geldi. Davutoğlu’nun arkasından genel kurula giren Yıldırım, hükümet sıraları yerine arka sıralarda milletvekillerinin yanına oturdu. Oylama sırasında hem iktidar hem de muhalefet milletvekilleri bol bol fotoğraf çektirirken, Yıldırım ile AKP’li vekillerin selfi çekmesi de dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler