Demirtaş: Vali açığa alınsın

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün eski DTP'li Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırının ardından bugün partisinin grup toplantısında konuştu...

Yayınlanma: 13.04.2010 - 10:06
Abone Ol google-news

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Demirtaş'ın konuşmasından satır başları şöyle...

- Sayın Ahmet Türk’e yönelik saldırının sadece Ahmet Türk’ün şahsına yönelik bir saldırı olamayacağını saldıran da saldırtan da çok iyi bilir.

- İşin arkasındaki siyasi emellerin peşinde koşanlar ortaya çıkarılmalıdır. Sayın Ahmet Türk, partililerimiz korunmuyorsa yüzlerce polis orada ne yapıyor? Vali hemen görevden alınmalıdır. Demokratik tepkimizi ortaya koyacağız ama buradan halkımıza sağduyu çağrısı yapıyoruz.

- Halklarımız bu provokasyonu boşa çıkarmalıdır. Hiçbir faşist, ırkçı saldırı halklarına rasına düşmanlık tohumu ekilmesine fırsat yaratamayacaktır.

- Özellikle bu saldırı konusunda duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyoruz.

- Muş gibi bir şehirde devletin güvenliği sağlayamayacağı bir gerekçeyle dava Samsun’a nakledildi.

- Davaların oradan oraya gönderilerek ört bas edildiğini çok iyi biliyoruz. Bulanık davasının da ört bas edilmesini önlemek partimizin görevidir dedik. Arkadaşlarımız da buna vesileyle Samsun’daydılar.

- Arkadaşlarımız Samsun halkından son derece dostane bir tutum gördüler. Samsun halkının göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz.

- Ama ne yazık ki bir gün sonra duruşma çıkışında güvenlik önlemleri konusunda bizzat İçişleri Bakanı Müsteşarıyla görüşme gerçekleştirmelerine rağmen bu hadise yaşanıyor.

- Dünkü tablo çok açıkça ortaya koydu ki davanın Samsun’a alınmasının nedeni bizzat o korucuları, o katliamı gerçekleştirenleri korumakmış.

- Dünkü manzarayla karşılaştırıldığında devlet halkın üzerine otomatik silahlarla ateş açan köy korucularını koruyabiliyor ama bir siyasi parti genel başkanını koruyamıyor.

- Samsun’da atılan yumruk Ahmet Türk’e değil devletin çarpık zihniyetine atılan yumruktur. Devlet bir katili korumayı Sayın Ahmet Türk’ü korumaya yeğlemiştir.

- Kimse bu saldırıyı bireysel bir saldırı olarak değerlendirmemelidir.

- Bu davanın Ankara’ya alınmasında büyük fayda görüyoruz.

- AKP hükümeti yerel seçimler sonrası özellikle doğu ve güneydoğuda büyük bir seçim yenilgisi yaşamıştır. Son derece eşitsiz bir seçim mücadelesinde partimiz oylarını neredeyse iki kat arttırmıştır.

- Başından beri partimize yapılan operasyonlar bir siyasi operasyon olarak sürüyor. Düzmece ifadeler ve delillerle arkadaşlarımız içeri alınıyor. Bir yıl içinde eğer istenseydi on tane iddianame hazırlanabilirdi.

- 12 Eylül döneminde kapılar kırılır insanlar gözaltına alınır uzun süre içeride tutulurdu. Şimdi bunun aynısı yapılıyor. Bu olaylar ne kimlerin döneminde oluyor. Bir Kenan Evren bir Tayyip Erdoğan döneminde.

- Bu ülkede darbe uygulamaları halen devam ediyor. Bu AKP bir de darbecilerle mücadele ettiğini söylüyor.

- Hayat herkes için normal olabilir. Herkes için AKP dönemi demokrasinin geliştiği paraların ceplere dolduğu bir dönem olabilir. Ama biz 8 yıldır sadece AKP’nin zulmünü gördük. AKP’nin yarattığı tek bir özgürlük alanı halkımız için olmamıştır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler