Demirtaş'tan Başbakan'a 'çözüm süreci' yanıtı ve Cerablus açıklaması

BAKIRKÖY Halk Pazarı'ndaki 'Barış Mitingi'ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 04.09.2016 - 18:20
Abone Ol google-news



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği'nin organizasyon ettiği Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleşen mitinge katıldı. Diğer katılımcılarla sahneye çıkan Demirtaş, mitinge gelenleri selamladı.

"ÇÖZÜM MÖZÜM YOK DİYEN BAŞBAKAN BUNDAN SONRA ÖLÜM VAR, KAN VAR DEMEK İSTİYOR"

Ardından sahneden inen Selahattin Demirtaş, sahne kenarında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Demirtaş, "Kürt sorunu Türkiye'nin en önemli ve en eski sorunudur. Sadece bir başlıkta ele alınabilecek bir mesele olmadığını artık Türkiye'nin tamamı biliyor. Konunun siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel yönleri vardır. Her biri bütünlüklü bir paket çerçevesinde ele alınıp hayata geçirilirse eminim ki çok kısa sürede bu sorunu çözebiliriz. Konunun sadece ekonomik boyutunu görüp, diğer boyutlarını es geçmek, Başbakanın deyimiyle 'Çözüm mözüm yok kardeşim' anlayışının resmidir. 'Çözüm mözüm yok' diyen bir Başbakan, bundan sonra var, ölüm var, kan var demek istiyor. HDP olarak biz bunu kabul etmediğimizi yüksek sesle ifade ediyoruz. Türkiye'nin her yerinde yoksul, ekonomik geri kalmışlık var. Doğu'da Kürtlerin yaşadığı coğrafyada ekonomik yoksullu çok daha fazla var. Ama sorun yoksulluk sorunu değildir. Bu yaklaşım geçmiş bütün hükümetler tarafından denendi. Şuana kadar Diyarbakır'da ekonomik paket açıklamayan hiçbir Başbakan yoktur. Fakat meselenin bu kadar tek yönlü ele alınması sorunu çözmedi ve çözmeyecek" dedi.

"ÜLKEDE YÜZLERCE IŞİD HÜCRESİ VE EVİNİN OLDUĞU BİLİNİYOR"

Cerablus'taki operasyonuyla ilgili de konuşan Demirtaş, "Hükümet DAİŞ'e karşı sınır ötesinde operasyon yapma konusunda inandırıcılığını ispatlamak istiyorsa Türkiye'nin içinden başlasın. Bakın barış bildirisine imza atmış akademisyenlerin, gazetecilerin işten atılma ve tutuklanma oranları Türkiye'de IŞİD teröristlerinin tutuklanma oranından daha yüksektir. Türkiye'deki devrimci muhaliflere yönelik tutuklamalar ve operasyonlar IŞİD'den daha fazladır. Öncelikle Türkiye'nin içindeki IŞİD hücrelerine karşı hükümet ne yapıyor görmek isteriz. Ülkede yüzlerce IŞİD hücresi ve evinin olduğu biliniyor. Cerablus operasyonu tümüyle Kürtlere karşı düşmanca bir tutumdur. Bunu asla kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş'tan, Öcalan için çağrı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler